A Budai Központi Kerületi Bíróság elutasította az S. Roland előzetes letartóztatását kérő ügyészi indítványt, teljesen komolytalanná téve Hajdu János, a TEK vezetője keddi bejelentését, miszerint veszélyes terroristacsoportot lepleztek le egy igazoltatás során. A valóságban az anyjával és nevelőapjával élő fiatal srác és barátai egyáltalán nem fenyegetik a közrendet, egyszerű hobbi műgyűjtőkről van szó - Írja az Index a Fővárosi Törvényszék közleményére hivatkozva.

A TEK kedd este jelentette be, hogy két akcióban "szélsőséges nézeteket valló" figurákat fogtak el, akik fegyverrel és bombákkal rendelkeztek. Hajdu János, a TEK vezetője az üggyel kapcsolatban azt mondta, hogy az elfogottak régóta a TEK látókörében voltak , abban az autóban pedig, amiben az elfogottak ültek, robbanóanyag volt, az ezután megtartott házkutatásban pedig több robbanóanyagot és csőbombát is találtak egy "bombalaboratóriumban".

Van egy másik ügy is, amiről Hajdu János kedden beszélt. Eszerint szombaton elfogtak két személyt, mindketten magyarok. Őket kedden előzetes letartóztatásba helyezték, de őket sem terrorizmussal gyanúsítják.

Az "elkövetők" nemzetisége csak a bíróság szerda délután kiadott sajtóközleményéből derült ki, ahogy az is, hogy egy teljesen veszélytelennek látszó, világháborús relikviagyűjtő társaságról van csak szó. Az autójuk csomagtartójában az igazoltatásnál talált fémtárgyakat (páncéltörő gránát, repeszgránát, tojásgránát, lőszerek) egy Veszprém melletti erdőben, fémkereső segítségével találták meg elfogásuk előtt két nappal, "azzal a céllal, hogy azokat lakásukra szállítsák".

További érdekes részletek az Indexen.