A portál szerint csütörtökön nagy volt a rendőri készültség Budapesten az Erzsébet téren, ahol a fotók tanúsága szerint nagydarab férfiak állták el a taxisok útját, hogy a drosztjaikra ne tudjanak beállni. Állítólag a Max Taxi kocsijait nem engedték az Akvárium klub elé.

A belvárosban, különösen az Erzsébet tér környékén egy ideje csatáznak egymással a Főtaxi és a Max Taxi emberei. A tét, hogy ki állhat a drosztra. Ez egy frekventált hely, ahol főleg éjszakánként órási a forgalom, így nem mindegy a cégeknek, hogy ki használja a területet. Ennek a háborúnak egy ütközete történt tegnap, de a dolog nem előzmény nélküli, korábban a Főtaxi embereit is akadályozták már hasonló módszerekkel, hogy megálljanak az Akvárium előtt - írja a 444.

A Főtaxinál a lapnak azt mondták, hogy ők nem bíztak meg senkit, hogy az Erzsébet téren bárkit akadályozzon, vagy intézkedjen. Szerintük provokáció történt: valaki rossz színben akarja feltüntetni a társaságot. A történtek miatt a rendőrséghez fordultak, és arra kérték a kollégáikat, hogy a konfliktus elkerülése érdekében hagyják el a drosztot.

A Főtaxi és a Max Taxi közös közleménye

A Főtaxi és a Max Taxi képviselői értetlenül állnak a tegnap esti órákban, a belvárosi Erzsébet tér környezetében történtekkel szemben, ahol egy 50-60 főből álló csoport a drosztoknál tartózkodó taxisokkal szemben fenyegetően lépett fel. A sajtó két taxitársaság vitájának állította be a történteket.

Mind a Főtaxi, mind a Max Taxi elhatárolódik a történtektől, részben mert semmiféle konfliktus nincs a cégek között, részben pedig azért, mert ha lenne is bármilyen vitás kérdés, azt biztosan tárgyalóasztalnál döntenék el.

A taxitársasagok a jó hírnevük csorbítására irányuló provokációnak tekintik a történteket és egyben mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiderüljön kinek az érdekében állt a tegnapi provokáció. Büntető feljelentést tettek és tesznek az ügy kiderítése érdekében.

A Főtaxi fegyelmi eljárást kezdeményez az ott megjelent taxis kollégáikkal szemben.