Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A pénteki GDP adatközlések délelőtt 8 órakor indulnak meg, ekkor publikálja ugyanis Németország az első negyedéves számait. Várakozások szerint az utolsó negyedéves 4 százalék után 4,5 százalékra gyorsulhatott a GDP bővülése, ami 0,9 százalékos negyedéves alapú indexnek felel meg.

Itthon 9 órakor ismerhetjük meg az előzetes GDP számokat: a Napi-Gazdaság konszenzusa szerint 2,4 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság teljesítménye a tavalyi utolsó negyedév 1,9 százalékos plusza után. Ezzel egy időben a KSH a márciusi ipari termelés végleges számait is közzéteszi - vélhetően nem változtatnak az éves alapú 9,2 százalékos növekedési adaton.

Tizenegy órakor az eurózóna bruttó hazai termék adatait ismerhetjük meg: a várakozások szerint 2010 utolsó három hónapjának 2 százalékos növekedése adata után az első negyedév 2,2 százalékos bővülést mutathatott. A régióból a csehek szintén 9 órakor, míg Lengyelország kora délután hozzá nyilvánosságra GDP statisztikájukat.

A valutauniós GDP adatokkal egy időben kezdődik Olli Rehn pénzügyi biztos brüsszeli sajtótájékoztatója, ahol beszámol az Európai Bizottság makrogazdasági előrejelzéséről az egyes országokra - így Magyarországra is - lebontva.

A tengerentúlon is publikálnak fontos adatokat: délután ismerhetjük meg az áprilisi fogyasztói árindex statisztikát: a várakozások szerint a márciusi 2,7 százalék után 3,1 százalékra gyorsulhatott a pénzromlás üteme az Egyesült Államokban. Nem sokkal négy óra előtt pedig a Michigani Egyetem bizalmi indexét hozzák nyilvánosságra. Itt az áprilisi 69,8 pont után májusra 70 ponttal számolnak.