Nagyon füstöl egy épület a XIII. kerületben (frissítve)

Kigyulladt egy raktárépület Budapesten, a Frangepán utcában. Több mint ötven tűzoltó vonult ki a helyszínre - közölte a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (OKF).
Domokos Erika, 2018. június 13. szerda, 10:29
Fotó: Shutterstock

Egy műszaki berendezések raktározására szolgáló háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki szerdán Budapesten, a Frangepán utcában - olvasható a katasztrófavédelem honlapján. Már több mint ötven fővárosi hivatásos tűzoltó kezdte meg az oltási munkálatokat, tizenkét járművel vonultak ki a helyszínre. A tűzoltók a zuglói önkéntes tűzoltók segítségével tíz vízsugárral próbálják megfékezni a lángokat, valamint megakadályozni, hogy a tűz továbbterjedjen a szomszédos irodaépületre.

A környékről több száz embert kísértek biztonságos helyre, az OKF szerint nincs veszélyben senki, a környéket kiürítették.

A tűz jelenleg még veszélyezteti a közelben álló irodaépületet is - hívta fel a figyelmet a katasztrófavédelem.

Az Index tudósítója szerint egy számítástechnikai nagykereskedés raktára ég, sok mentő, tűzoltó és rendőr van a helyszínen. A rendőrök kiüríttetik a szomszédos irodákat. A raktár Fáy utcai frontjánál egy wellnessközpont és egy szerviz is van, ahonnét szintén nagy füst száll fel.

A kép illusztráció, forrás: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK