A hazai BMI értéke szeptemberben 55,8 pont lett, ami - mivel meglehetős távolságba került a vízválasztó 50-es szinttől - a feldolgozóipari termelés tempós növekedését jelzi. A korábbi szeptemberekkel összevetve az idei érték magasabb a hosszú távú szeptemberi átlagnál (51,8), és az elmúlt három év átlagánál (52,8) is.

A foglalkoztatottság index értéke 50,0 pont alá került ebben a hónapban, vagyis elbocsátási szándékot jelez, de az elmúlt egy év értékei április és szeptember kivételével növekedésre utalnak.

A termelési mennyiség indexe nőtt augusztusi értékéhez képest, és két havi szűkülés után a termelt mennyiség növekedését jelzi első hónapja. A mostani érték magasnak számít, az elmúlt 20 évben egyszer volt magasabb az index értéke szeptemberben.

Az új rendelések indexe tovább emelkedett, és a mostani így a második legmagasabb szeptemberi érték 1995 óta. Az új rendelések állománya magasabb lett, és felülmúlja az 1995 óta mért hosszú távú átlagot, valamint az elmúlt három év átlagát is.

A szeptemberi szállítási átfutási idő ideje hosszabb lett augusztushoz képest, és az ütem némileg erősödött. A korábbi szeptemberi értékeket nézve az idei a második legalacsonyabb érték. Az index értéke szinte folyamatosan 50,0 pont alatt volt az elmúlt hat évben, amire korábban nem volt példa. Utoljára 2013 márciusában és 2015 áprilisában volt 50,0 pont felett az index értéke.

A vásárolt készletek két hónap szűkülés után első hónapja bővültek. Az idei szeptemberi érték az elmúlt húsz év értékei alapján átlagos, és a hatodik legnagyobb szeptemberi. 2012-ben nyolc alkalommal jelzett növekedést az index, ez 2013-ban kilencre emelkedett, amit 2014-ben is tartott. Idén eddig hat hónapnál járunk.

2013-ban a foglalkoztatottsági index csak négy hónapban mutatott csökkenést. Május-július között folyamatosan visszaesést mértünk, majd decemberben is 50,0 pont alá csökkent az index értéke. 2014 januárjától azonban csak a 2014. májusi és az idei áprilisi érték jelzett enyhe csökkenést. Az e havi érték viszont csökkenést jelez. Értéke alacsonyabb lett augusztushoz képest, és a tizenegyedik legalacsonyabb szeptemberi 1995 óta.