A korábbi novemberekkel összevetve az idei érték magasabb a hosszú távú novemberi átlagnál (52,0), és az elmúlt három év átlagánál (53,3 pont). A felmérésben vizsgált részindexek többsége csökkent októberhez képest.

A bmi szezonálisan kiigazított novemberi értéke: 56,2. Ez alapján a válaszadók októberhez képest összességében kedvezőbb folyamatokról számoltak be. A november index 0,8 százalékponttal magasabb az októberi (55,4) értéknél, és az idei évben az eddigi legnagyobb érték.

November összességében átlagos hónap volt a korábbi években (az 1995 óta mért hosszú távú átlag értéke 52,0; a novembereké szintén). Az elmúlt három évben a novemberi átlag e feletti, 53,3 pont volt.

A termelési mennyiség indexe nőtt októberi értékéhez képest, és kéthavi szűkülés után a termelt mennyiség növekedését jelzi harmadik hónapja. A mostani érték magasnak számít, az elmúlt 20 évben kétszer volt magasabb az index értéke novemberben.

Az új rendelések indexe némileg emelkedett, és a mostani így a legmagasabb novemberi érték 1995 óta. Az új rendelések állománya magasabb lett, és messze felülmúlja az 1995 óta mért hosszú távú átlagot, valamint az elmúlt három év átlagát is.

A foglalkoztatottsági index e havi értéke újból csökkenésre utal; alacsonyabb lett októberhez képest, és a kilencedik legmagasabb novemberi 1995 óta.

A beszerzési mennyiség indexe csökkent októberi értékéhez képest, de egyúttal a mennyiség emelkedését is jelzi. A mostani érték felülmúlja az elmúlt három év átlagát, és az ötödik legmagasabb novemberi adat.

A külpiaci mutatók közül az importindex értéke csökkent októberhez képest, de kéthavi szűkülés után harmadszor jelzi az import mennyiségének növekedését. Az exportindexnél hasonló a folyamat:  a mutató értéke is csökkent az előző hónaphoz képest, de 50,0 pont fölött maradt. Az elmúlt egy évben 2014 decembere és 2015 július-augusztus kivételével növekedést hozott, a legújabb trend már három hónapja tart.