Nagyon jó hírt kapott Merkel

Továbbra is rekordalacsony a munkanélküliségi ráta Németországban: februárban szezonális kiigazítással a januárival azonos szinten, 5,9 százalékon maradt a mutató a szövetségi munkaügyi hivatal (Bundesagentur für Arbeit) szerdán közzétett kimutatása szerint.
Dzindzisz Sztefan, 2017. március 1. szerda, 12:24
Fotó: Pixabay

Az 1990-es német újraegyesítés óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta Németországban. A februári adat nem okozott meglepetést, elemzők is a januárival megegyező, 5,9 százalékos munkanélküliségi rátát vártak februárra.

A munkanélküliek száma 14 ezerrel, 2,592 millióra csökkent. Ez valamivel több az elemzők által várt 10 ezres csökkenéshez képest, ráadásul immár az ötödik egymást követő hónapban mértek visszaesést - írja az MTI.

Szezonális kiigazítás nélkül a munkanélküliek száma 15 ezerrel csökkent januárhoz képest, a munkanélküliségi ráta pedig 6,3 százalék maradt, ugyanannyi, mint januárban. (A magyar munkanélküliek ötöde fiatal.)

Tavaly februárban a szezonális kiigazítással számított munkanélküliségi ráta 6,2 százalékon állt, a munkanélküliek száma 2,728 millióra rúgott. A nyersadatok szerint 2,911 millió munkanélküli mellett 6,6 százalékot tett ki a munkanélküliségi ráta egy évvel ezelőtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK