A jelenlegi szabályozás szerint május 1. és augusztus 31. között hétvégén nem lehet áthajtani a Lánchíd utcán (a Várkert bazár és a Duna közötti utca). Ha ez a szabályozás megmaradna az alatt az idő alatt, amikor az alagút és a Lánchíd is le van zárva, akkor a Fő utca lényegében "zsákutcává" válna déli irányban, a Jégverem utcától.

A gyakorlatban persze a Clark Ádám teret el lehet hagyni a Hunyadi János utca felé is a vár irányába, de ez komoly forgalmat nem jelent. Főleg, hogy a Hunyadi János út a Ponty utca, Szalag utca útvonalon is megközelíthető.

A Napi.hu-t a Budapest Közút ugyanakkor a következőről tájékoztatta:

a Lánchíd és az Alagút tervezett egyidejű lezárásának időszakában a Fő utca - Lánchíd utca útvonalon tervezzük biztosítani az átmenő forgalmat folyamatosan, így terveink szerint hétvégén sem lesz lezárva a Lánchíd utca az átmenő forgalom elől.

A félreértések elkerülése végett azonban a cég hangsúlyozza, hogy a teljes lezárással járó rekonstrukciós munkák megkezdéséig, 2017. május 1-jétől legkésőbb augusztus 31-éig a hétvégi lezárás változatlan.

Tehát senki se hivatkozzon a még el nem kezdett felújításra, ha most májustól hétvégén elkapják mert engedély nélkül hajtott be a Lánchíd utcába.