Nagyon nem akar bezáródni az M0-s

Eredménytelenül zárult az M0-ás autóút nyugati szektorának megvalósíthatósági tanulmányának elkészítésére kiírt eljárás - tudta meg az Index.hu.
Szász Péter, 2018. január 18. csütörtök, 10:52
Fotó: MTI Fotó

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. idén az első negyedévben ír ki újabb eljárást. A lap szerint az M0-s nyugati szektorának (a 10-es főút és az M1-es autópálya közötti rész) még nincs elfogadott végleges nyomvonala, ezért még az érintett önkormányzatokkal sem egyeztettek róla.

A 11-es és a 10-es főutat összekötő résznek (északi szektor) van környezetvédelmi engedélye, és elkészültek az engedélyezési tervek is, az építési engedély megszerzése folyamatban van.

Korábban Lázár János azt ígérte, hogy 2022-re elkészülhet az út. (Mi a helyzet a pofátlanul előző kamionosokkal?)

Az Index a pilisi településeket átszelő 10-es főutat tehermentesítő M10-es autóútra is rákérdezett. A NIF válasza szerint a Budapest - Kesztölc közötti 24,4 kilométer hosszú szakasza rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel.

Címlapkép: MTI Fotó/Kovács Attila

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.01.18 22:52

Nincs is szükség az M0 nyugati szakaszára, a 10-es útig meg kell építeni és annyi. Az M6-os(alagutakkal!) is tök fölösleges volt Pakson túl. Sokkal fontosabb volna némelyik autópálya, például az M1-es és az M7-es kétszer három sávossá szélesítése minél hosszabb szakaszon. Az M4 és M44 autópályákra is nagy szükség lenne és még van több sokkal sürgősebben megépítendő gyorsforgalmi út, mint az M0 nyugati szakasza.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarosPifta, 2018.01.18 15:10

Nincs rá píz, mert kell a 22 milliárdos SOROS hazugságkampányra, a 4 milliárdos orbánrezidenciára a Várban, kell többszáz milliárd az üres focistadionokra, Lőrincre, vejre sajátlábra állni, Csáky MKP-ra, Tőkésre, megilyenekre.
A népre, a népnek nem jut. Akár ceausescu-nál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html