A második becslés adata megegyezik az első becslésben közölt adattal. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 4,5, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 8,1, az üzemanyag-kiskereskedelemben 9,0 százalék volt a bővülés.

Így 2015. január-júniusban a forgalom volumene - szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint - 6,1 százalékkal múlta felül a tavalyit.

Az idei hatodik hónapban az országos kiskereskedelmi üzlethálózat, valamint a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma folyó áron 772 milliárd forint volt;
az országos kiskereskedelmi forgalom 46 százaléka az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben, 36 százaléka a nem élelmiszer-kiskereskedelemben, 18 százaléka az üzemanyagtöltő állomások hálózatában realizálódott.

Az élelmiszer-kiskereskedelem 77 százalékát adó élelmiszer jellegű vegyes üzletek értékesítési volumene 4,1, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké 5,9 százalékkal nőtt.

A használtcikk- (15 százalék), a textil-, ruházati és lábbeli-, illetve a könyv-, számítástechnika-, egyéb iparcikk- (egyaránt 12 százalék), az iparcikk jellegű vegyes- (11 százalék), valamint a gyógyszer-, gyógyászatitermék- és illatszerüzletekben (7,1 százalék) növekedtek az eladások; a bútor-, műszakicikk-üzletekben nem változott a forgalom volumene. Az árucikkek széles körére kiterjedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 29 százalékkal emelkedett, ezzel folytatódott az évek óta tartó bővülés. Az üzemanyagtöltő állomások forgalma 9 százalékkal nőtt.

Az európai statisztikai rendszerben a kiskereskedelembe nem számító gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 4,3 százalékkal nőttek.