Nagyot szólhat a fideszes botrány

Messzire érhetnek Simonka György fideszes országgyűlési képviselő korrupciós botrányának szálai - vélik szűkebb hazájában, Békés megyében.
Komócsin Sándor, 2018. október 19. péntek, 09:13
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Nagy visszhangot váltott ki Simonka György fideszes parlamenti képviselő választókerületében az, hogy a Legfőbb Ügyészség kérte mentelmi jogának felfüggesztését - írja a Népszava. Fetser János, Orosháza korábbi polgármestere és országgyűlési képviselője, MSZP-s politikus szerint több oka is van annak, hogy a "fent" levették a kezüket Simonkáról, és léphetett a Legfőbb Ügyészség.

Egyfelől az, hogy a politikus már érinthetetlennek gondolta magát, és minden határt túllépett. Másfelől a körülmények is "összeesküdtek" ellene. A Sargenti-jelentés, a visszatartott EU-s támogatások és az uniós ügyészség miatt indított aláírásgyűjtés okán lépnie kellett a Fidesznek, s végül "beáldozták Simonkát."

Egy térségbeli képviselő-testület ellenzéki tagja azt latolgatta, hogy a botrány szálai kiket érnek el. Szerinte dél-békési polgármesterek, alpolgármesterek, megyei politikusok sokaságáról tudni, hogy Simonka közvetlen köréhez tartoznak, és akár közük is lehet azokhoz az ügyekhez, amelyek miatt a politikus bajba került. "Sokaknak lehet most álmatlan éjszakájuk" - fogalmazott a napilap egyik forrása.

Az ügyészség szerint a Simonka köré szervezett csapat zömében lerobbant épületeket szerzett meg, majd jócskán felpumpált áron újította fel azokat uniós pénzből. A néhány év alatt elburjánzott hálózat hamar összeért más uniós forráslehívásban "érdekelt" vállalkozóéval: Simonka neve előkerült az időközben bíróság elé álló, magát Voldemortnak hívató fideszes képviselő, Mengyi Roland ügyében is.

A fotó forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2018.10.21 12:59

Kíváncsiságképpen rákerestem "simonka" keresőszóval az Origo-n a benne megjelent cikkekre...
:-D :-D
Részletesen egy csomó cikkben elemzik az óbudai Simonka Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő "rámtetteit".
Van egy másik Simonka, aki keresztneve György. Őróla az utolsó említés 2018. februári, miszerint szerepel a Fidesz országos listáján. Ezt nevezem én "hírzárlatnak" :-)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

antitroll, 2018.10.21 12:49

Nem fog nagyot szólni.
A NERközpontban kiadták az utasítást: KUSS! Az MTI, TV2, ORIGO és általában a pártsajtó is nagy hallgatásban van.
Bár még kiderülhet, hogy Simonka tulajdonképpen egy kém, aki horgászatnak álcázott titkos találkozókon a búvárruhába bújt Soros György víz alatt személyesen átadott utasításait teljesíti. :-)

Nem is jött ide egyetlen fideszes NERtroll, hogy mosdasson, pedig itt aztán lenne mit!
Kíváncsi vagyok, mi játszódik le a fejükben? Csak ezért érdekelne a véleményük. Hol van már Zuschlág? Hol van már a néhai Tocsik Márta? Hol van már Simon Gábor? Aprópénz volt azokban az ügyekben ahhoz képest, amikről itt szó van és még csak nem is a jéghegy csúcsa! Azért, mert Sominkát beáldozták, hogy a sokkal nagyobb gazemberségek ne bukjanak ki.
És mi van ha Simonka énekelni fog? Van még veszteni valója?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

a nagy hohoohooo, 2018.10.19 12:54

Nagyot szólt....óhúgyne...."orbánviktor vagyonnyilatkozata törvényes és jogos,aki mást mond hazudik ".....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html