Mulasztás és munkakörének ellátásához kapcsolódó hibák miatt menesztették azonnali hatállyal Szalai László volt stratégiai igazgatót a BKV-tól - mondta Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója, az MTI-Eco beszámolója szerint. Ezt arra reagálva közölte Székelyné, hogy a Magyar Nemzet azt írta: 100 millió forint megfizetésére kötelezte nem jogerősen a munkaügyi bíróság a BKV-t, mert Szalait azonnali hatállyal, végkielégítés nélkül elküldték, és Szalai beperelte a céget. A kommunikációs igazgató az üggyel kapcsolatban azt mondta: Szalai 21 éve dolgozott a BKV-nál, legutóbbi munkaszerződését Balogh Zsolt akkori megbízott vezérigazgató írta alá, és ő is menesztette azonnali hatállyal, így nem kaphatott végkielégítést.

Szalai László azonban úgy vélte: jár neki a végkielégítés, ezért a munkaügyi bíróságon támadta meg a BKV döntését.

Azt még vizsgálják a közlekedési társaság jogászai, hogy kifizessék-e az összeget vagy másodfokra vigyék az ügyet. Székelyné Pásztor Erzsébet közlése szerint ugyanis, ha másodfokon is elveszítik az ügyet, akkor a jelenleginél jóval több pénzt kell fizetniük.

A kommunikációs igazgató hangsúlyozta: Kocsis Istvánnak nem volt tudomása Szalai László menesztéséről és annak körülményeiről, mert arról a vezérigazgatói poszt átvételekor nem tájékoztatták. Az elmúlt napokban kipattant végkielégítési botrányok miatt Kocsis István úgy döntött: belső vizsgálatot indít, amely során átnézik az összes BKV-s felsővezető végkielégítését és alkalmazásának körülményeit. A papírokat először csak 2007 januárjáig tekintették volna át, de a vezérigazgató a héten időkorlát nélkülire módosította a vizsgálatot.

Legutóbb Szalainé Szilágyi Eleonóra volt humánpolitikai igazgató és Bosnyák Gyula volt stratégiai vezérigazgató végkielégítési ügye jelent meg a sajtóban. Szalainé 100 millió forintos végkielégítést kapott a BKV-tól 2008-ban, majd tovább foglalkoztatták - a BKV korábbi közlése szerint - 1,2 millió forintos havi fizetéssel. Szalainé végül hétfőn a "körülmények miatt" önmaga távozott a cégtől. Bosnyák Gyula a Magyar Nemzet értesülései szerint 40 millió forintos végkielégítést kapott egy év munkaviszony után. Balogh Zsolt a napilap szerint azért menesztette őt, mert a Bosnyák Gyula által kidolgozott paraméterkönyvet nem sikerült elfogadtatni.