Nagyot léphet előre Magyarország

A budapesti repülőtéren az utóbbi időben jelentősen nőtt az áruforgalom, mindeközben azonban a két nagy vidéki légikikötő üzemeltetője is dolgozik a rendszeres áruszállító járatok beindításán - idézi a Világgazdaság cikkét az MTI.
Szepesi Anita, 2017. május 17. szerda, 08:21
Fotó: Napi.hu

A lapnak az Airport Debrecen Kft. ügyvezetője elmondta, most kezdték el felmérni a régióban lévő termelő- és kereskedőcégek körében, hogy mekkora igény lenne egy ilyen szolgáltatásra. Herdon László megjegyezte, jelentős mennyiségű olyan légi árut szállítanak a régióból közúton például Budapestre vagy Bécsbe, amelyet akár már Debrecenben repülőre lehetne rakni.

Egy ilyen szolgáltatás a debreceni és a közeli vállalkozások mellett a távolabbi, akár a határ túloldalán lévő - ukrajnai vagy romániai - cégek igényeit is ki tudná elégíteni.

A Hévíz-Balaton Airport Kft. megfelel a légiáru-szállítás követelményeinek, jelenleg azonban nincs rendszeres cargoforgalmuk - mondta a Világgazdaságnak Benkő Attila, a társaság ügyvezetője, hozzáfűzve, dolgoznak azon, hogy idővel folyamatos tevékenység legyen az áruszállítás. Ez azonban függ attól is, hogy adott-e olyan mennyiségű termék a régióban, amelynél már megérné egy cargocégnek járatokat indítania.

A budapesti repülőtér forgalmáról itt olvashat friss adatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK