Nagyot ment a kormány turizmusfejlesztésben

Térségenként fejlesztik majd a turizmust a Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter törvényjavaslata alapján létrehozott vagyonkezelők, amelyek bármilyen állami földet megkaphatnak hamar 30 évre, és a ha építeni akarnak oda, akkor egy sereg engedélyezési és bejelentési eljárástól mentesülnek - írja az Index.
Index.hu, 2016. október 29. szombat, 10:47
Fotó: Napi.hu

A törvényjavaslat szerint új turisztikai fogalmakat alakítanak ki,  jönnek a "turisztikai térségek" vagy az ezekkel nem egyenlő "kiemelt turisztikai fejlesztési térségek" és a  "kiemelt állami turisztikai beruházások". A Magyar Turizmus Zrt. helyére csinált Magyar Turisztikai Ügynökség majd kidolgoz egymilliomodszorra is turisztikai irányelveket és célokat, és az ő feladatuk lesz ez különböző projektek összehangolása is ezek mentén - írja a portál.

A törvényjavaslat szerint a magyar turizmus legnagyobb problémái, hogy általában inkább kevésbé pénzes turisták jönnek hozzánk, akik jönnek azok is főleg Budapestre, a turisztikai fejlesztések tervezéséhez pedig nem felelnek meg a kialakult közigazgatási egységek és területfejlesztési kategóriák.

HOZZÁSZÓLÁSOK