Sokfelé ad munkát a tűzoltóknak a viharos szél, hétfő délig országszerte mintegy 140 riasztásuk volt - közölt az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-vel.

Mukics Dániel elmondta: a legtöbb hívást Budapesten és Pest megyében kapták. Jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák, ledőlt kémények okoztak gondot, de több épületben is károkat okozott a szél. A fővárosi Uzsoki kórház egyik épületére rádőlt egy fa, de senki sem sérült meg. A VIII. kerületben az Alföldi utcában egy közintézmény tetejét mintegy 100 négyzetméteren bontotta meg a szél.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője pedig azt mondta: a fővárosban több mint negyven helyszínre riasztották a tűzoltókat. Jellemzően útra dőlt fák, leszakadt, többmázsás faágak, megrongálódott háztetők és utcára hulló cserepek miatt kértek a tűzoltók segítségét.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében azt írta: hétfőn a néhol még erős szél estére mindenütt mérséklődik, majd éjszakától ismét megélénkül, néhol meg is erősödik.