Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ajkán a Frankel Leó utcában egy egyszintes idősotthon tetején ütött ki a tűz. Az ajkai és veszprémi hivatásos tűzoltók porral oltóval kezdték oltani a lángokat, majd a tetőteret megbontva két vízsugárral fékezték meg a mintegy húsz négyzetméteren égő tüzet.

A tűz miatt az idősotthont kiürítették, negyven lakónak és öt dolgozónak kellett elhagynia az épületet - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő. A lakók számára az otthon vezetése átcsoportosítással biztosít helyet.

Frissítés: Eloltották a tüzet az idősotthonban, amelynek tetején vasárnap délután egy napelem gyulladt ki - közölte délután Csondor Henrietta az MTI-vel. Az idősotthon tetőszerkezetén a napelem vezetékei égtek, és a tűz mintegy tíz négyzetméteres területen átterjedt a tetőszerkezetre.

Az oltásban az ajkai és a veszprémi hivatásos tűzoltók vettek részt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának irányítása mellett. A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja - tette hozzá a szóvivő.