Napelem gyulladt ki egy idősotthon tetején (frissítve)

Napelem gyulladt ki egy ajkai idősotthon tetején vasárnap délután, a tűz miatt negyvenöt embernek kellett elhagynia az épületet - közölte Csondor Henrietta, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.
Domokos Erika, 2020. július 26. vasárnap, 15:30
Fotó: Getty Images - A kép illusztráció.

Ajkán a Frankel Leó utcában egy egyszintes idősotthon tetején ütött ki a tűz. Az ajkai és veszprémi hivatásos tűzoltók porral oltóval kezdték oltani a lángokat, majd a tetőteret megbontva két vízsugárral fékezték meg a mintegy húsz négyzetméteren égő tüzet.

A tűz miatt az idősotthont kiürítették, negyven lakónak és öt dolgozónak kellett elhagynia az épületet - közölte a katasztrófavédelmi szóvivő. A lakók számára az otthon vezetése átcsoportosítással biztosít helyet.

Frissítés: Eloltották a tüzet az idősotthonban, amelynek tetején vasárnap délután egy napelem gyulladt ki - közölte délután Csondor Henrietta az MTI-vel. Az idősotthon tetőszerkezetén a napelem vezetékei égtek, és a tűz mintegy tíz négyzetméteres területen átterjedt a tetőszerkezetre.

Az oltásban az ajkai és a veszprémi hivatásos tűzoltók vettek részt a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának irányítása mellett. A tűz keletkezésének körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárásban vizsgálja - tette hozzá a szóvivő.

HOZZÁSZÓLÁSOK