Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Négy, 5 millió forintot meghaladó szerződést kötött az elmúlt hónapokban a Nemzetgazdasági Minisztérium - derül ki a szaktárca által közzétett legfrissebb listából.

8 millió tanácsokra, közel 7 millió magazinműsorra

Az egyik szerződés március eleje és májusi vége közötti időszakban történt tanácsadásra szólt, amiért a minisztérium 8 millió forintot fizetett. Ez naponta - a hétvégékkel együtt - közel 87 ezer forintot jelent.

Emellett az Echo Tv Hungária Zrt.-vel is köttetett egy magazinműsor készítéséről szóló szerződés. Ezért bruttó 6,8 millió forintot ad a minisztérium - a szerződés június 2-tól augusztus végéig szól.

A múlt csütörtökön e-mailben kerestük a szaktárcát, hogy milyen témában, projektben  vagy ügyben kértek tanácsot a 8 millió forintos összegért cserébe. Valamint azt is megkérdeztük az NGM-től, hogy az Echo Tv-nek adott 6,8 milliós megrendelés hány darab magazinműsorról szól, és milyen témát dolgoznak fel. Cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. (Ha megérkezik a minisztériumi válasz, frissítjük a cikket. Kedden válaszolt szaktárca a kérdéseinkre, az erről szóló cikket itt olvashatja el.)

Gyerektábor és utazások

A másik két 5 millió forintot meghaladó szerződés közül az egyiket a Szűlők Háza Kft.-vel kötötték gyermektábor szervezésére, ennek bruttó összege 7,2 millió forint.

Az Ibusz Kft.-vel, a Weco Travel Kft.-vel és az OTP Travel Kft.-vel pedig együttesen - a központosított közbeszerzések alapján - nemzetközi utazásszervezésre - ezen belül repülőjegyre, szállásköltségre, biztosításra - között bruttó 33,6 millió forintos - májustól június végéig tartó - szerződést a szaktárca.

Az Echo Tv már korábban is kapott megbízást

A csatorna egyébként tavaly is kapott megrendelést az NGM-től műsorkészítésre.

A Sikeresek, vállalkozók című műsor gyártására, a hónap vállalkozója díj nyertesinek bemutatására tavaly 4,8 millió forintot költött a nemzetgazdasági tárca. (Erről itt írtunk bővebben.)

(A fenti kép/táblázat forrása a Kormány.hu.)