Napi kétmilliárdos mínuszban Magyarország

Csernátony Csaba, 2020. július 1. szerda, 09:08
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Az első negyedévben 180 milliárd forint, napi átlagban 2 milliárd forint, vagyis a GDP 1,5 százalékára rúgott a kormányzati szektor hiánya.

Ez azt jelenti, hogy az egyenleg az előző év azonos időszakához képest 309 milliárd forinttal, GDP-arányosan 2,6 százalékponttal romlott - derül ki a KSH legfrissebb adataiból.

A mérlegromlás a kiadások megugrásával magyarázható, az első negyedévben a bevételek összege 4807 milliárd forintot tett ki, míg a kiadások összege 4987 milliárd forintot tett ki. Előbbi 2,4 százalékos többletet, utóbbi 9,3 százalékos emelkedésnek felel meg éves összevetésben.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

mpapa, 2020.07.01 10:26

Mert a vezérbika gyermekkori haverjára Mészárosra és a NERtársakra költi az adóforintokat. Neki semmi sem drága. Pedig ez csak az első negyedév amikor a kusza szemű is 2-3%-os növekedésről vizionált. Vezérbika is azt hitte tele a csupor lehet osztogatni és fosztogatni mint eddig. Hol van még a második negyedév hiánya.
Selmeci Gabriella valahogy így mondaná (nyugdíjpénztári einstand alapján): elMészrosozta és elNERtársasozta a pénzünket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2020.07.01 09:48

nyakunkon van egy tékozló kormány, ami csak veszteséget termelő hobbyberuházásokra két kézzel szórja az adózók véres verítékkel megtermel, mint motogp, várba, vidékre költözés 100 helyett tizenhatezer felülárazott oxigéngép, hajógyári sziget. atlétikai vb, sport, külhoniak, egyházak, bármi csak a törpe vajda vigyorogjon
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html