Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A házelnök - a parlament honlapján elérhető - napirendi javaslata alapján az ülés hétfőn 13 órakor kezdődik. Két, a közelmúltban elhunyt korábbi szocialista képviselőről, Csákabonyi Balázsról és Fazakas Szabolcsról emlékeznek meg, majd a napirend előtti felszólalások következnek.

A határozathozatalok ideje alatt várható döntés arról a kormánypárti előterjesztésről, amely a származási helyet is feltüntetné a lakcímkártyákon.

A parlamentnek egy kormánypárti és egy ellenzéki mentelmi ügyben is döntenie kell. Boldog István (Fidesz) mentelmi jogának felfüggesztését uniós pályázatok jogellenes befolyásolásának gyanúja miatt indítványozta a legfőbb ügyész, míg a jobbikos Kálló Gergely mentelmi jogáról egy rongálás miatt folyamatban lévő nyomozás miatt kell dönteni.

A szavazások után az azonnali kérdésekre és a kérdésekre is két-két óra áll rendelkezésre.

Kedden öt javaslat tárgyalása kerül napirendre: a büntetőeljárásról szól törvény módosítása, az egyházak szociális és gyermekvédelmi ellátások területén betöltött szerepének erősítése, valamint a területfejlesztésről szóló jogszabály változtatása.

Szerdán további hat általános vitát tartanak. Szó lesz a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztéséről, valamint hat felsőoktatási intézmény alapítványi formára történő átállásáról.

Az Országgyűlés ülése húsvét után, április 14-én, kedden érhet véget. A képviselők ekkor azonnali kérdéseket és kérdéseket tehetnek fel a kormány tagjainak - írta az MTI.