Napirendre kerül a civiltörvény

Az Országgyűlés kedden összesen 18 előterjesztésről szavaz. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kormány adócsomagját, továbbá döntenek arról a kormánypárti javaslatról, amely előírná a külföldi támogatás feltüntetését a civil szervezeteknek.
Szabó Zsuzsanna, 2017. június 13. kedd, 07:28
Fotó: Napi.hu

Az ülésnap reggel 9 órakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásával kezdődik. A házszabály alapján a tárcavezető legfeljebb öt percben ismertetheti álláspontját, amire a frakciók két-két percben válaszolhatnak.

A képviselőcsoportok napirend előtti felszólalásait követően a parlament határozathozatalokat tart. A Ház ekkor dönthet a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló kormánypárti törvényjavaslatról, a kormány adócsomagjáról, továbbá új jogszabályt alkothat a büntetőeljárásról és az ügyvédi tevékenységről.

A szavazásokat követően szerdán elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseit vitatják a képviselők. Az Országgyűlés csütörtökön, várhatóan a jövő évi költségvetés elfogadásával zárja tavaszi ülésszakát.

HOZZÁSZÓLÁSOK