Napokon belül 1 millió levelet postáz a NAV

Július 1-től több mint egymillió vállalkozás egymás közötti tranzakcióinak számlaadatait látja majd a NAV - mondta az MTI-nek Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.
Csernátony Csaba, 2020. május 30. szombat, 08:38
Fotó: Napi.hu

Közölte azt is, hogy Európában egyedülálló újítással segíti a NAV: okostelefon használatával ingyenesen és néhány kattintással állítható ki a számla a NAV Online Számlázó programjának mobilalkalmazásával.

Izer Norbert közölte szerint bár az adóhivatal új applikációja minden vállalkozás számára rendkívül egyszerűvé és könnyen elérhetővé teszi az online számlázást, az adóhivatal figyelembe véve a koronavírus miatti nehézségeket, szeptember 30-ig nem szankcionálja a 100 ezer forintos értékhatár eltörlése miatt keletkezett új adatszolgáltatási kötelezettséget betartani nem képes vállalkozásokat.

A NAV a napokban mintegy 1,2 millió vállalkozónak küld levelet, amelyben az átállással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat ismerteti. A szeptember 30-ig tartó időszakban azoknak, akik számlát állítanak ki, mindenképp szükséges regisztrálni az Online Számla rendszerben, hiszen ez a feltétele a szankciómentességnek. A regisztrálás mindössze néhány percet vesz igénybe, és a folyamatot a NAV kisfilmje segíti azzal, hogy lépésről lépésre mutatja be a teendőket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.05.30 09:10

Adóparadicsom mi? Meg bürokrácia csökkenés hazugság.
54 féle adó + pár havonta újabb és újabb kitölteni való nyomtatvány.
qrvaország
Nem vagyok érintve ebben sem, de bosszant, hogy nálunk ez van. És bosszant az is, hogy egy országnyi birka hagyja ezt.
----------
És a levélküldésről.
Az állami tulajdonú magyar postát az állam tartja el a sok felesleges hivatalos levelezgetésekkel és a konzultációk kiküldésével.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html