NATO-misszióban vitézkednek a magyar honvédek

Folytatódik a Magyar Honvédség baltikumi szerepvállalása, Észtország lehet a bázis - közölte Szijjártó Péter.
Domokos Erika, 2017. szeptember 1. péntek, 11:43
Fotó: Napi.hu

A kormány döntése értelmében folytatódik a Magyar Honvédség baltikumi szerepvállalása, és Tallinn arra kérte Magyarországot, hogy az észtországi Amari legyen a bázisa a NATO-keretben megerősített légtérvédelemben részt vevő magyar kontingensnek - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel telefonon, miután meglátogatta az észtországi Voruban szolgálatot teljesítő magyar lövész századot.

A NATO megerősített jelenléte keretében most szolgálatot teljesítő 124 fős magyar katonai kontingens kiküldése a Magyar Honvédség első észtországi szerepvállalása.

A Visegrádi négyek országai tavaly hozták meg a döntést, hogy idén egy-egy századdal, negyedéves váltásokban részt vesznek a baltikumi NATO-misszióban. A megerősített magyar lövész század hadgyakorlatokat és kiképzési feladatokat hajt végre - tette hozzá a miniszter.

Szijjártó meglátogatta a kontingenst, és kifejezte a katonáknak a kormány megbecsülését a haza szolgálatáért, valamint megköszönte nekik, hogy elvállalták a missziót, amellyel újabb dicsőséget szereznek Magyarországnak - írta az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK