NAÜ: a magyar nukleáris hatóság magas színvonalon végzi munkáját

A magyar kormány felkérésére végzett nemzetközi felülvizsgálat szerint az Országos Atomenergia Hivatal a nukleáris biztonság iránt elkötelezetten, magas színvonalon végzi a munkáját, de teljes függetlensége érdekében lépéseket kell tenni – hangzott el a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (NAÜ) felülvizsgálati misszióját záró sajtótájékoztatón, Budapesten.
MTI, 2015. május 22. péntek, 13:34
Fotó: Napi.hu

"Egyértelműen kijelenthető, hogy a magyar hatóság szakemberei elkötelezettek a nukleáris biztonság garantálása mellett mind az atomenergia alkalmazása, mind a radioaktív források kezelése terén" - jelentette ki Grzegorz Rzentkowski, a NAÜ igazgatója.

Több, más országok számára is követendő jó gyakorlatot azonosított a két hétig Magyarországon dolgozó, nukleáris biztonsági és sugárvédelmi szakértőkből álló nemzetközi csoport, de javaslatokat is tett a biztonsági garantálására.

A legfontosabb üzenet, amit a csoport nem a hatóság, hanem a kormány felé fogalmazott meg, hogy biztosítani kell a felügyeleti hatóság hatékony függetlenségét, a munkájához szükséges anyagi és emberi erőforrásokat - mondta az MTI-nek Grzegorz Rzentkowski.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2015.05.22 13:41

Legyünk szerények,a nukleáris erőműveknél soha nem lehet tudni ....
Ahogy Lenin elvtárs mondta,tanulni,tanulni,tanulni.És szerénynek lenni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html