Illegálisan gyártott cigarettát csempésztek magyarok Angliába

Nyolcan már letartóztatásban vannak abból a Győr-Moson-Sopron megyei bűnszervezetből, ami illegálisan gyártott cigarettát csempészett Angliába. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a bűncselekményekből származó vagyonból mintegy félmilliárd forintot biztosított.
Domokos László, 2020. február 12. szerda, 17:15
Fotó: Napi.hu

Az elkövetők a csempészcigit magyarországi raktárakban halmozták fel, majd - különböző legális áruk között - az Egyesült Királyságba szállították és értékesítették. A NAV nyomozói, miután azonosították az elkövetőket, nem csaptak le azonnal, hanem megvárták, hogy valamennyi európai csomópont és résztvevő ismertté váljon. A nyomozást az Europol támogatásával a brit és a szlovák társhatóságok is segítették - adta hírül a NAV.

A nyomozók ezután már csak az alkalomra vártak, hogy egy nagyobb rakománnyal lebuktassák a bűnszervezetet. Az akcióban a nagy értékű autók és kétszázötven milliónyi készpénz mellett egy balatoni vitorlást is lefoglaltak, ingatlanokat, bankszámlákat és üzletrészeket zároltak félmilliárd forint értékben.

A kilenc gyanúsítottból nyolcan már letartóztatásban vannak. A NAV különösen nagy értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett orgazdaság megalapozott gyanúja miatt nyomoz. A banda többszörösen büntetett előéletű tagjai akár 25 évet is kaphatnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK