Január elején indul az új NAV-ellenőrzés - mutatjuk, kik kerültek a célkeresztbe

Ismét közzétette honlapján a várható ellenőrzések helyszíneit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Íme, 2019 első Adótraffipaxa.
K. Kiss Gergely, 2019. január 2. szerda, 12:07
Fotó: Shutterstock

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság szakemberei kiemelten ellenőrzik 2019 januárjában a fodrászati, szépségápolási és egészségmegőrző vállalkozásokat. A revizorok ugyancsak főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A NAV munkatársai Fejér megyében az év első hetében az építkezéseken kezdik az operatív ellenőrzéseket: megvizsgálják, hogy a dolgozók foglalkoztatása szabályszerű-e.

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága helyszíni ellenőrzéseket kezdeményez Debrecenben január 2-4-e között. A hatóság munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozottan figyelnek az online pénztárgép használatára kötelezettek ellenőrzésére, a nyugtaadást már korábban elmulasztókra, továbbá a jövedéki termékek forgalmának ellenőrzésére is.

A NAV Nógrád megyei munkatársai 2019 január 3-án Bátonyterenyén és környékén, valamint január 4-én Salgótarjánban és környékén terveznek ellenőrzéseket. A revizorok ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét. Utóbbi körben kiemelten vizsgálják a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, továbbá a pénztárgép éves felülvizsgálatát. Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

A teljes listát az adóhatóság oldalán találja.

HOZZÁSZÓLÁSOK