Félelmetes razzia zajlik a Balatonnál

Gigantikus ellenőrzést indított a Balaton környékén tevékenykedő kiskereskedők szűrésére az adóhatóság, a revizorok kisebb hadseregét küldték csatába.
Komócsin Sándor, 2019. július 17. szerda, 09:47
Fotó: Napi.hu

A Balaton partján működő vendéglátósoknál, ajándékboltosoknál, piaci árusoknál és a strandokon kezdett átfogó ellenőrzést az adóhivatal - jelentette a Magyar Nemzet. Az ország más megyéiből is érkeztek revizorok a helyszínre.

Ellenőrzésekre elsősorban azok a vendéglátóegységek, ajándékboltok, piaci árusok és strandon működő kereskedők számíthatnak, amelyek kockázatosnak tűnnek. Azt, hogy mely gazdasági szereplő működése rejt adóügyi rizikót, az online pénztárgépek adatai alapján határozza meg a NAV.

Az adóhivatal elsősorban azt ellenőrzi, hogy a kereskedők minden esetben átadják-e a vevőknek a számlát. Emellett azt is firtatja a hatóság, hogy megfelelően üzemeltetik-e online pénztárgépeket, illetve, hogy bejelentették-e alkalmazottaikat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rumpundli, 2019.07.17 10:30

"amelyek kockázatosnak tűnnek" NER-en kívülieknek annyi!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html