Navracsics: ha valaki társaságra vágyik, hadd menjen a hivatalba

Kisebb fennakadások voltak ugyan, de jól vette az első napok akadályait a január 1-jén létrejött járási rendszer Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint.
NAPI, 2013. január 6. vasárnap, 08:42
Fotó: Napi.hu

Kisebb fennakadások voltak ugyan - elsősorban az okmányirodáknál -, de ezek is elenyészőek - mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában Navracsics Tibor, aki szerint amúgy zökkenőmentes volt a járási hivatali rendszer elindulása, amit önmagában véve is várakozáson felülinek tart, számolt ugyanis azzal, hogy az első munkanapokon komoly funkcionális problémák lehetnek.

A közigazgatás "új kultúrájáról" szólva a tárcavezető azt mondta: "sokan hátrányként szokták megfogalmazni, hogy ha túl kedvesek vagyunk az ügyfelekhez, akkor odaszoknak, és akkor is ott lesznek, ha nincs semmilyen elintéznivalójuk". Ő azonban - folytatta - ezt nem tartja problémának: igenis, "ha valaki társaságra vágyik, bármilyen abszurdnak tűnik is a feltételezés, hadd menjen" az adófizetők pénzéből fenntartott hivatalba - idézte szavait az MTI. A cél ugyanis szerinte éppen az, hogy az ügyfél azt szokja meg, hogy az államtól, az állam embereitől kedves, türelmes, tisztelettudó hozzáállásra számíthat. Meg kell változtatni azt a viszonyrendszert, hogy a polgár ellenfelének tekinti az államot - összegezte álláspontját.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkiita, 2013.01.06 17:07

Meg kell változtatni azt a viszonyrendszert, hogy a polgár ellenfelének tekinti az államot - összegezte álláspontját...

..igen ez lesz a polgári világ ...,ez más ,mint a bolsevik világ/1948-1990/ ...,és más ,mint a posztkomcsi világ.../1990-2010/
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html