Ne induljon útnak, ha teheti! - kéri a BKK

A tegnap este óta tartó, változó intenzitású havazás Budapesten és környékén fennakadásokat okoz a fővárosi tömegközlekedésben. Hétfőn 24 óráig ingyenes a tömegközlekedés, de a BKK azt kéri: aki a felszíni közlekedést venné igénybe - és megteheti -, egyáltalán ne induljon útnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
NAPI, 2013. január 14. hétfő, 08:22
Fotó: Napi.hu

Bár a tömegközlekedés járatai elindultak, a havas, csúszós utakon lassú az előrehaladás, a kötöttpályás közlekedést pedig a váltók lefagyása, hóval való eltömődése nehezíti, ezért a legtöbb vonalon késésekkel közlekednek a járművek. A közlekedési vállalat közleménye szerint a havazás főként a budai hegyekben és a külső kerületekben okoz fennakadásokat a forgalomban. A járatokat érintő újabb híreket a BKK a Facebook oldalán lehet követni.

Ma ingyen lehet utazni

A BKK Facebook-oldalán azt írták: Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ a mai napra, január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenes tömegközlekedést biztosít a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon). Az intézkedésről minden jegyellenőr, metróellenőr, közterület-felügyelő kiértesítését megkezdték, a kollégákat utastájékoztatási feladatokra irányítják át.

A BKK arra kéri az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. Kötöttpályás fővonalak, a metrók és hévek megbízhatóan közlekednek a BKK szerint, a villamosjáratok is néhány kivétellel járnak.

Jelentős fennakadások

A hegyvidéki buszjáratokon jelentős a fennakadás, többek között számos baleset és keresztbefordult autó miatt. A BKK fődiszpécsere az MTI-nek azt mondta, az 1-es villamos csak a Bécsi út és a Jász utca között jár. A havazás miatt fennakadások vannak az 59-es és a 61-es villamos vonalán is. A 22-es, a 128-as, a 155-ös és a 160-as autóbusz jelenleg balesetek miatt egyáltalán nem közlekedik. Ismét elindult az 58-as buszok forgalma.

Áll a forgalom a Bécsi úton

Áll a forgalom a Budapesten a Bécsi úton egy árokba csúszott kamion mentése miatt, nagy a torlódás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn a Facebook-oldalán. Emiatt a 160-as és a 260-as autóbuszok a Batthyány tér és a Bécsi út (1-es villamos végállomása) között, a 218-as autóbuszok pedig a Szentlélek tér és a Bécsi út (1-es villamos végállomása) között közlekednek. A BKK kéri, hogy aki teheti, a H5-ös HÉV-et vegye igénybe.

Gondok a Hűvösvölgyi vonalakon

A budai hegyvidék autóbuszjáratai jelentős késésekkel, fennakadásokkal közlekednek. Rövidített útvonalon jár a 34-es, a 39-es, az 53-as, az 58-as, a 65-ös, a 102-es, a 106-os, a 112-es, a 129-es, a 137-es, a 149-es, a 150-es, a 161A, a 165-ös, a 237-es, a 250-es busz.

A 29-es autóbuszok Hűvösvölgy felől csak a Pasaréti térig, a Szentlélek tér felől csak a Kolosy térig tudnak közlekedni. A 111-es autóbuszok a 11-es járat vonalára terelve jár. A 112-es buszok az Urániától csak az Apor Vilmos térig tudnak fölmenni. Ismét eredeti útvonalukon közlekednek a 141-es buszok.

A síkos úttest miatt a 218-as autóbuszok csak a Szent Imre tér és a Téglagyári tér között közlekednek.

A Napi Gazdaság információi szerint a 61-es és 59-es villamosok nem közlekednek a hüvösvölgyi vonalon.

Ismét közlekedik az 1-es és az 51-es villamos, a 17-es azonban továbbra sem jár, helyette a 86-os, a 160-as vagy a 260-as buszokat illetve a H5-ös hévet vegyék igénybe - kéri a BKK.

Szinte minden járat 15-30 perces késéssel közlekedik.

A HÉV-ek, a metrók és a 4-es, illetve a 6-os villamosok zavartalanul közlekednek, menetrend szerint járnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK