Ne kapkodjunk a pénzünk után

A nyugdíjpénztári tagokat a következő hónapokban kiküldendő számlaértesítők szembesítik majd a tavalyi veszteségekkel, megtakarításuk elolvadásával. Több lehetőség is van arra, hogy a pénztártagok forráshoz jussanak, anélkül, hogy realizálják eddigi veszteségeiket - hívták fel a figyelmet az OTP kasszák vezetői csütörtöki sajtótájékoztatójukon.
NAPI Online, 2009. február 26. csütörtök, 16:03
Fotó:

Várnagy Anikó, az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezetője elmondta: tagjaik a számlaértesítőket az idén is megkapták az adóigazolással együtt (a határidő június vége), s ezt követően 360 tag döntött a kilépés mellett - írja az MTI-eco.

Ha valaki most felveszi a megtakarítását, azonnal realizálja a veszteséget - figyelmeztetett Nagy Csaba, az OTP Magánnyugdíjpénztár ügyvezetője. Azt tanácsolta: akinek haladéktalanul pénzre van szüksége, inkább vegyen fel tagi kölcsönt vagy válassza az egyéni számla lekötést, így számlaegyenlege 50 százalékáig euró alapú hitelt vehet fel. A nyugdíj előtt állók pedig - ha nem tudják kivárni, amíg a tőkepiaci helyzet javul, az egy összegű kifizetés helyett inkább válasszák a járadék szolgáltatást.

HOZZÁSZÓLÁSOK