Az LMP társelnöke felszólította a kormányt, hogy beszéljenek egyértelműen arról: kell-e regisztráció a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez - írja az MTI.

Az ellenzéki párt azt az álláspontot képviseli, hogy mindenki szabadon, kötöttségektől mentesen, minél könnyebben juthasson hozzá az oltáshoz, és nem szeretnék, hogy kötelező legyen a regisztráció annak, aki meg akarja kapni a vakcinát.

Növelni kell a bizalmat!

Kanász-Nagy Máté szerint a vakcina iránti bizalmat növeli, ha nem kötik regisztrációhoz az oltást, ha a kormány "elkezd kormányozni, és nem például az önkormányzatokat sanyargatja", és folyamatosan vonja el a forrásait.

Ha folyamatosan és részletesen tájékoztatják a nyilvánosságot a járvány terjedésével kapcsolatban, valamint ha biztosítják a "szakmai demokráciát", vagyis azt, hogy az egészségügyi szakértők, orvosok szabadon nyilatkozhassanak, interjúkat adhassanak, mert ez a mai napig nem teljesül. Jelenleg az egészségügyi intézmények gyakorlatilag le vannak tiltva a nyilatkozatokról - hívta fel a figyelmet az ellentmondásokra a pártvezető.