Ne üljön autóba a fővárosban, se másutt! (legújabb)

Csak az üljön autóba, akinek feltétlenül muszáj, a budapesti utak ugyanis rendkívül csúszósak az ónos eső miatt - javasolja Szegedi Péter, a Fővárosi Karbantartó Rt. szóvivője. Nem jobb azonban a helyzet Bécsben vagy Berlinben sem; ez utóbbi városban eddig mintegy 400 baleset történt.
NAPI Online, 2003. január 2. csütörtök, 13:15
Fotó:

Az X-Press értesülései szerint a Külső Bécsi úton, a Gábor Dénes Főiskola előtt egy kamion és egy személyautó ütközött össze, aminek következtében a nyerges vontató teljesen keresztbe fordult az úton, műszaki mentését a tűzoltók megkezdték. Az eddig történt - általában koccanásos - balesetek alkalmával a mentőknek csak könnyebb sérüléseket kellett ellátniuk ám a sérült autók több helyen is lassítják a közlekedést.

Az angyalföldi Tatai úton két, a Kerepesi úton négy autó csúszott össze, a XVII. kerületben pedig egy kicsúszott mikrobusz ütközött villanyoszlopnak a 31-es úton. A Fovárosi Közterület Fenntartó Vállalat hajnal óta hetven géppel sózza folyamatosan a jégpályává vált utakat.

Az M1-es autópálya kifelé vezető oldalán, a 21-es kilométerszelvényben hat gépkocsi csúszott össze - írta az Origo. Az M3-as autópályán, szintén a kifelé vezető oldalon egy autó árokba csúszott, ezért a rendőrök egy szakaszon lezárták a külső sávot. A HavariaPress értesülései szerint a baleseteknek könnyebb sérültjei vannak.

Csütörtökre virradóra korcsolyapályává változtak az utak Németország északi és keleti részén, miután esővíz fagyott rá pillanatok alatt az átfagyott talajra. A rengeteg közlekedési balesetnek halálos áldozata is van.

A rendőrség közlése szerint különösen Schleswig-Holstein és Brandenburg tartományban, valamint Hamburgban és Berlinben volt kétségbeejtő a helyzet szerda este. Az éjszaka a rohamosan emelkedő hőmérsékletnek köszönhetően javult a helyzet: a jég ugyanis részben elolvadt. Előzőleg a berlini Tegel repülőtér egy ideig nem tudott fogadni gépeket a fel-és leszálló pályákat borító jégpáncél miatt.

A Berlint Hannoverrel összekötő A2-es autópályán meghalt egy 38 éves nő, miután a jármű, amelyben ült, megcsúszott a jeges úton és felborult. A kocsi többi öt utasa sérüléseket szenvedett. A fővárosból, Berlinből kora reggelig több mint 400 balesetről érkezett jelentés. Az osztrák fővárosban és Felső-Ausztriában szintén jégpáncél borítja az utakat. Sorozatos koccanások lassítják a forgalmat - írta az RTLKlub.hu a bécsi Kurier internetes kiadására hivatkozva.

HOZZÁSZÓLÁSOK