Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ellenőrök 48 darab, 134 kilogramm jogosulatlanul kifogott halat foglaltak le, és engedtek vissza eredeti élőhelyükre. A Nébih halőrei a Bodrogon ponty, a Tiszán harcsák jogszerűtlen kifogása miatt intézkedtek. A bírság kiszabása mellett a halászok engedélyét is bevonták - közölte a Nébih.

A rekreációs halászjeggyel horgászóknál az utóbbi hónapokban több szabálytalanságot tapasztaltak a Tiszán, a Bodrogon, a Szamoson is.

A jellemző szabálytalanságok voltak: jelöletlen halászeszköz, a fogási napló vezetésének elmulasztása, a kifogott őshonos, fogható, de fajlagos tilalmi idővel, méret- és darabszám korlátozással védett hal beírásának mellőzése, élő halak szállítása. Rendszeresen előkerülnek az ellenőrzések során hordók, zsákok, ládák, amelyekben fogási naplón kívüli, élő hal van.

Magyarország halgazdálkodási vízterületeinek halállománya nemzeti kincs, természeti érték és gazdasági erőforrás, amelyet a társadalomnak védenie és természetes megújulását elősegítenie kell. Megóvásához elengedhetetlen a jogszabályi előírások betartása - közölte a Nébih, amelynek Állami Halőri Szolgálata várja a jogsértésekkel kapcsolatos bejelentéseket az [email protected] címre.