Újabb szigor közeleg a magyar boltokban

Meghozták a várt eredményt a Magyar élelmiszerkönyv szigorításai, így az idén újabb termékkörök esetén várható az előírások módosítása - számolt be a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2020. január 5. vasárnap, 14:00
Fotó: Getty Images

Napirenden van a tejtermékekre, a gyorsfagyasztott élelmiszerekre, illetve a malomipari termékekre vonatkozó előírások módosítása - tudta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivataltól (Nébih) a napilap.

A Magyar élelmiszerkönyvben számos termékkörnél (sütőipari termékek és húskészítmények) módosultak az előírások elmúlt években. A lépések célja a jó minőségű élelmiszerek térhódításának elősegítése, a gyenge minőségű áruk visszaszorítása volt.

A Nébih tapasztalatai alapján egyre több fogyasztó figyel arra, hogy az egyes termékeken milyen jelölések szerepelnek, vásárláskor pedig előnyben részesítik azokat az árukat, amelyek minőségét az élelmiszerkönyvi megnevezés is garantálja; virsli helyett például nem tesznek húsos rudacskát a kosarukba.

A közeljövőben újabb termékkörök esetében várható szigorítás. A hatóság szerint például a tejtermékekre, a gyorsfagyasztott élelmiszerekre, illetve a malomipari termékekre vonatkozó előírások módosítása is napirenden van.

HOZZÁSZÓLÁSOK