Négy hónapot várt kinevezésére az egészségügy új helyettes államtitkára

Október 17-től Ladányi Márta tölti be az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkárságán az egészségügyi ágazati koordinációs helyettes államtitkári pozíciót - közölte az államtitkárság.
Napi.hu, 2016. október 25. kedd, 09:30
Fotó: Napi.hu

A helyettes államtitkár szakmai feladata az ágazat felelősségi körébe tartozó jogi és koordinációs feladatok ellátása, az Közegészségügyi, Járványügyi, Egészségügyi Igazgatási és Védelmi Főosztály, a Gyógyszerészeti és Orvostechnikai Főosztály, a Népegészségügyi Főosztály, valamint az Egészségügyi Ágazati Humánerőforrás és Ápolási Főosztály munkáját irányítja és felügyeli.

Ladányi Márta a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát, majd letette a jogi szakvizsgát és az ELTE Jogi Továbbképző Intézeténél egészségügyi szakjogászként végzett. Az elmúlt hat évben az Országos Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője volt, ahol az egészségügyi intézmények és az egészségügyi ellátás hatósági felügyelete volt a fő feladata, így jól ismeri az egészségügyi intézményrendszert.

Elődjétől, Beneda Attilától a Nol.hu információi szerint Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár azért vált meg júniusban, mert nem volt elég dinamikus, és nem alakult ki kellő bizalmi viszony kettőjük között. A Magyar Idők már akkor arról írt, hogy Beneda utóda az Országos Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője, Ladányi Márta lehet. Az egészségügy kormányzati prioritását jól jelzi, hogy kinevezésére négy hónapot várni kellett.

HOZZÁSZÓLÁSOK