Négy javaslatról tárgyal az Országgyűlés - köztük a migrációról

Négy javaslatról tárgyal az Országgyűlés ma kezdődő, kétnapos rendkívüli ülésén. A képviselők a házszabálytól történő eltéréssel akár már pénteken elfogadhatják a kormányoldal tömeges bevándorlás kezelését célzó előterjesztéseit.
MTI, 2015. szeptember 3. csütörtök, 08:17
Fotó: Napi.hu

A házelnök előzetes napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik. Az ülés elején három közelmúltban elhunyt, volt szocialista képviselőre, Várnai Lászlóra, Nagy Sándorra és Soós Győzőre emlékeznek majd a képviselők.

A parlament a napirend előtti felszólalásokat követően dönthet arról, hogy a kormányoldal által tárgyalni kívánt négy előterjesztést még ma megtárgyalják, pénteken pedig akár el is fogadhatják. A házszabálytól történő ilyen eltéréshez a képviselők négyötödének támogatása szükséges, ennek hiányában a javaslatok vitája csak pénteken kezdődik. A napirend elfogadása után interpellációk, azonnali kérdések és kérdések hangozhatnak el.

A tervek szerint ezt követően terítékre kerülő indítványok között szerepel a tömeges bevándorlás kezelésével összefüggő két törvényjavaslat. A kormány és a Fidesz-KDNP-frakció ezekben egyebek mellett tranzitzónák felállítását kezdeményezi a határon, továbbá bevezetné a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet fogalmát.

A képviselők ezeken felül tárgyalhatják azt a határozati javaslatot, amelyben az Európai Unió vezetőinek üzennének az illegális bevándorlással kapcsolatban, valamint a családi kedvezményhez előírt kötelező adóazonosító-használat elhalasztását kezdeményező fideszes javaslat vitáját is megkezdhetik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2015.09.03 11:43

Hadseregeket bevetni éls a feka csőcseléket kizavarni az országból, Európából!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

hunorti, 2015.09.03 10:10

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html