Negyedmilliárdos fejlesztés Győrben

Negyedmilliárd forintos fejlesztés zárult le a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház koraszülöttosztályán - mondta el kedden sajtótájékoztatón Tamás László János főigazgató-főorvos. (Képünk illusztráció)
MTI-Eco, 2014. június 17. kedd, 14:37
Fotó: Napi.hu

A fejlesztés célja az volt, hogy az eddiginél is modernebb eszközökkel, biztonságosabb körülmények között lássák el az újszülötteket. Az eseményen elhangzott: a 2011 őszén indított projekt keretében a korábbi, nemegyszer évtizedes eszközöket lecserélték, így most a legrégebbi sem idősebb ötévesnél, az eszközbeszerzésekhez kapcsolódó informatikai fejlesztés eredményeként pedig "elektronikus lázlapot" kap minden páciens, az adataikat így hosszú ideig tárolhatják és bárhonnan elérhetik a munkatársak.

A főigazgató-főorvos utalt rá, hogy a 240 milliós összköltség kilencven százalékát uniós és kormányzati támogatásból fedezték, a fennmaradó önrészt pedig - az addig megyei önkormányzati intézmény átvétele után - az állam átvállalta.

Ruszinkó Viktória, az intézmény gyermekosztályának igazgatója az eseményen arról beszélt, hogy évente 250-300 kicsit gondoznak az akár a 24. hétben megszületőknek is a legmagasabb fokú ellátást biztosító koraszülött intenzív centrumban, és előfordul, hogy egy-egy gyermek kilenc hónapot is ott tölt.

HOZZÁSZÓLÁSOK