Négyezer állás szűnt meg a NAV-nál

Álláshirdetéseket ad fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az új teendők új hozzáállást, új szemléletet követelnek meg, alkalomadtán pedig új embereket is - nyilatkozta Tállai András.
Domokos Erika, 2017. december 22. péntek, 07:13
Fotó: Napi.hu

Bár általánosságban továbbra is él a létszámkorlátozás az adóhivatalnál, bizonyos esetekben új embereket is felvesznek, főként jogászokat, közgazdászokat, vámügyi szakembereket és informatikához értő munkavállalókat keres a szervezet - mondta Tállai András fideszes államtitkár, a hatóság vezetője a Magyar Időknek. A cikket az MTI szemlézte.

Néhány éve 23 ezer körül mozgott a szervezet munkavállalóinak létszáma, jelenleg közel 19 ezren dolgoznak a NAV kötelékében.

A szervezet egyre több feladatot lát el folyamatosan apadó létszámmal. Ez pedig leginkább úgy lehetséges, hogy mind több területen alkalmazza a hatóság a különféle elektronikus megoldásokat, miközben a munka hatékony megszervezése is a legfontosabb tényezők egyikévé vált.

Tállai András szerint az állomány képzettsége már csak azért is fontos, mert a NAV ezermilliárdok megérkezéséről gondoskodik minden évben.

Az új teendők új hozzáállást, új szemléletet követelnek meg, alkalomadtán pedig új embereket is - fogalmazott Tállai András. (Tállai szerint bevált a "csodafegyver" - eredményeket közöltek.)

Az öt legnagyobb adótípusból - a társasági és a jövedéki adóból, a járulékokból, a személyi jövedelemadóból és az áfából - idén kilenc hónap alatt több mint 8400 milliárd forint érkezett az államkincstárhoz. Az időszakos összeg tavaly 250 milliárddal volt kisebb, két éve, 2015 első kilenc hónapjához képest pedig több mint hétszázmilliárdos a növekedés.

A jól képzett új munkavállalóknak a közkasszát megkárosító pénzügyi bűncselekmények felderítésében lehet később szerepük, de közreműködhetnek idővel a nemzetközi nagyvállalatok pénzmozgásainak ellenőrzésében vagy a pénzmosások megakasztásában.

Az online pénztárgépek és az áruforgalmat ellenőrző elektronikus rendszer, az ekáer mellett a jövő év közepén megkezdi működését az online számlázás szisztémája is. Eközben az adóhatósági szolgáltatások köre is bővül, folyamatosan szélesedik például azoknak az adófizetőknek a tábora, akik helyett a NAV készíti el bizonyos adótípusról a bevallást - szemlézte a kormányközeli lap cikkét az MTI.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.12.22 10:15

A politikába is új emberek kellenek. Minden olyan rohadék politikus takarodjon a parlamentből, amelyik eddig bent volt.
És minden 45 év felettit is, akiket még megcsapott a régi szél, vagy más idősebb politikus befolyása alá került.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

rotaryfun, 2017.12.22 08:45

Akkor azért nem tudok menni kocsival 20-30 Km nél többet úgy hogy ne lássak traffipaxot. Értem !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.12.22 07:24

Minél több tintanyalót ki kell rúgni, hogy az adókat és a bürokráciát drasztikusan csökkenteni lehessen. A jelenlegi adók és bürokrácia megfojtja a magyar gazdaságot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html