Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint felidézték: a szállító helikopterek ipari nagyjavítására védelmi beszerzési eljárást kezdeményezett a HM. A nyílt beszerzésben lefolytatott eljárás eredményeként július 7-én kötötték meg a szerződést az orosz céggel az ipari nagyjavítására, amelynek értéke csaknem 4 milliárd forint. A munkát a Novoszibirszki Légijármű Javító Üzemben végzik el. A szerződés annak hatálybalépésétől számított 24 hónapra szól, a teljesítési határidőket az egyes helikopterek javításba adásától számított 10 hónapban rögzítették.

A javítások után, az új "helikopterképesség" kialakításáig, az átmeneti időszakban is biztosított marad a szükséges "helikopterképesség". A HM szerint a mostani megállapodással a rendelkezésre álló fedezet függvényében a "leggazdaságosabb" megoldást sikerült elérni.

Korábban a HM Beszerzési Hivatalának honlapján tették közzé a Mi-17-es helikopterek ipari nagyjavítására kiírt ajánlati felhívásokat. Az eredeti felhívás öt helikopter javításáról szólt, de a kiírás rögzítette, hogy az ajánlatkérő a rendelkezésre álló fedezet függvényében legalább 4 darab helikopter ipari nagyjavításának megrendelésére vállal kötelezettséget. Ezzel együtt gyártmányonként az adott szolgáltatás nettó értéke 30 százalékának megfelelő előleget is fizetnek. Ezért viszont a nyertes ajánlattevő köteles az igénybejelentése alapján folyósítandó előleg összegének megfelelő mértékű biztosítékot nyújtani.

A kiírás szerin Mi-17-es helikopterek nagyjavítására március 11-ig várta az ajánlatokat a HM.

Képünk illusztráció.