Nekiment a NAV Matolcsy egyik szerelemgyerekének

Végrehajtást kezdeményezett az adóhatóság az MNB egyik alapítványi cége ellen, amelynek egy adminisztratív hiba miatt adótartozása alakult ki. A vállalat az MNB-s alapítványok piaci befektetője, így az elmúlt időszakban kötvényekkel spekulált.
Napi.hu, 2016. szeptember 6. kedd, 09:11
Fotó: Napi.hu

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának hátralékkezelési osztálya végrehajtást kezdeményezett a Ferida Zrt. ellen - írja a Népszabadság. Ezt a céget a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Scientiae alapította, feladata elméletileg, hogy az MNB-alapítványok piaci befektetőcégeként tevékenykedjen.

A végrehajtást azért kezdeményezték a zrt. ellen, mert egy adminisztratív hiba miatt bő egymillió forintos adótartozása alakult ki. Az összeget kifizették, jelenleg a Feridának nincs adótartozása - jelentette ki a cég elnöke, aki korábban a hírek szerint brókerként tevékenykedett.

A vállalat a Magyar Narancs korábbi cikke szerint több százmillió forint értékben vásárolt többek között az amerikai Tesla és Netflix kötvényeiből, mondván a kötvénybefektetés biztonságosabb a részvényüzleteknél. A Ferida MFB-, Eximbank-, Mol-, Erste-, Raiffeisen-, UniCredit- és Commerzbank-értékpapírokat, továbbá államkötvényeket is vett.

HOZZÁSZÓLÁSOK