Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A NAV Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának hátralékkezelési osztálya végrehajtást kezdeményezett a Ferida Zrt. ellen - írja a Népszabadság. Ezt a céget a Magyar Nemzeti Bank egyik alapítványa, a Pallas Athéné Domus Scientiae alapította, feladata elméletileg, hogy az MNB-alapítványok piaci befektetőcégeként tevékenykedjen.

A végrehajtást azért kezdeményezték a zrt. ellen, mert egy adminisztratív hiba miatt bő egymillió forintos adótartozása alakult ki. Az összeget kifizették, jelenleg a Feridának nincs adótartozása - jelentette ki a cég elnöke, aki korábban a hírek szerint brókerként tevékenykedett.

A vállalat a Magyar Narancs korábbi cikke szerint több százmillió forint értékben vásárolt többek között az amerikai Tesla és Netflix kötvényeiből, mondván a kötvénybefektetés biztonságosabb a részvényüzleteknél. A Ferida MFB-, Eximbank-, Mol-, Erste-, Raiffeisen-, UniCredit- és Commerzbank-értékpapírokat, továbbá államkötvényeket is vett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!