Délelőtt mindenkinek az épületen belül kellett várakoznia, de egy olvasó szerint később kiküldték az oltásra érkezőket az udvarra. Volt, aki 2 órát várakozott, mire bejutott.  A portál helyszíni beszámolója szerint  érkezésükkor körülbelül 200, többnyire idős ember várta a kórház betegfelvételi bejáratánál, hogy megkapja az oltást.

Sokan bottal, járókerettel állták végig a sort, de volt, akit kerekesszékben toltak a hozzátartozói. Két pad van kitéve, hogy aki igényli, le tudjon ülni.

Egy katonaegyenruhás férfi irányította a beengedést, egyszerre 8-10 ember mehetett be hőmérőzés és kézfertőtlenítés után. Negyed négykor kijött a kollégája, és megkérdezte, hogy ki jött háromra. Körülbelül a várakozók fele tette fel a kezét. Félórás intervallumokban vannak az időpontok, mondta nekik az egyenruhás.

A Momentum a Jahn Ferenc kórház tömött váróiról kapott fotókat, ahol 3 órát kell várni az oltásra, Facebook-posztjuk szerint az emberek láthatóan nem tudják betartani a távolságtartási szabályokat, ami komoly veszélyt jelent mindenkire nézve. Megemlítik, hogy az önkormányzatok már többször is felajánlották a segítségüket a tömeges oltási terv szervezésében, de sajnos eddig süket füleket találtak a kormányzat részéről.

A heti ütemezés szerint a  háziorvosok a rendelőben AstraZenecával oltanak, az oltópontokon a Pfizer-BioNTech vakcinája és a Szputnyik V érhető el.

Kiss Róbert alezredes pénteken, az operatív törzs tájékoztatóján mindenkitől azt kérte, lehetőleg mellőzze a hosszú hétvégék előtti szokásos nagybevásárlást, hogy ezzel is elkerüljük a tömegek kialakulását.