Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több ezren tüntettek vasárnap délutántól Budapesten elsősorban a rabszolgatörvényként ismertté vált túlóratörvény elfogadása miatt. A Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr! címmel tartott demonstráció résztvevői az állami televízió Kunigunda utcai székházához vonultak a tüntetés után, ahol több ellenzéki képviselő bejutott az MTVA épületébe és ott töltötte az éjszakát - írja a portál.

Az ellenzéki politikusok közölték: addig maradnak, amíg nem olvashatják be adásba a követeléseiket, erre azonban sem vasárnap este, sem hétfő reggel nem kaptak lehetőséget, miután a biztonsági őrök elállták a stúdióba vezető utat.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, az LMP volt társelnöke a Facebookon közölte:

Egészen hihetetlen, de a "közszolgálati" tv hírstúdiójának munkatársaira rázárták a stúdiót:) belülről dörömbölnek és rángatják a kilincset. Ez a méltatlan helyzet elkerülhető lett volna egyszerűen, ha műsorba adják az öt pontos petíciót, vagy legalább egy felelős szerkesztőnek szakmai kérdéseket tehettünk volna fel. Ha már a hírhamisító Papp Dániel vezérigazgató folyamatosan letagadja magát.FRISSÍTÉS: a legkevésbé sem ezek az emberek a hibásak, hanem a főnökeik, akik félnek velünk találkozni.

A politikusok 5 pontból álló petíciót akartak beolvasni, ám amellett, hogy erre nem kapnak lehetőséget, a stúdió előtt biztonsági őröktől semmilyen érdemi tájékoztatást nem kaptak arról, hogy miért nem olvashatják be a petíciót.

Íme a petíció:

A rabszolgatörvény azonnali visszavonása! A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! A szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt vonják vissza!
Kevesebb rendőri túlórát! Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az Európai Uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!
Független bíróságokat! Állítsák helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a Fidesz által irányított bírókból!
Európai ügyészséget! Ha egy kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!
Független médiát! Nem akarunk több pártállami propagandahíradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!