Nem engedik be a köztévé stúdiójába az ellenzéki politikusokat

Biztonsági őrök akadályozzák meg az állami televízióban, hogy a rabszolgatörvény miatt tartott vasárnapi demonstráció után odaérkezett ellenzéki képviselők adásba olvashassák követeléseiket - írja a 24.hu.
Szepesi Anita, 2018. december 17. hétfő, 07:42
Fotó: MTI Fotó

Több ezren tüntettek vasárnap délutántól Budapesten elsősorban a rabszolgatörvényként ismertté vált túlóratörvény elfogadása miatt. A Boldog karácsonyt, Miniszterelnök úr! címmel tartott demonstráció résztvevői az állami televízió Kunigunda utcai székházához vonultak a tüntetés után, ahol több ellenzéki képviselő bejutott az MTVA épületébe és ott töltötte az éjszakát - írja a portál.

Az ellenzéki politikusok közölték: addig maradnak, amíg nem olvashatják be adásba a követeléseiket, erre azonban sem vasárnap este, sem hétfő reggel nem kaptak lehetőséget, miután a biztonsági őrök elállták a stúdióba vezető utat.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, az LMP volt társelnöke a Facebookon közölte:

Egészen hihetetlen, de a "közszolgálati" tv hírstúdiójának munkatársaira rázárták a stúdiót:) belülről dörömbölnek és rángatják a kilincset. Ez a méltatlan helyzet elkerülhető lett volna egyszerűen, ha műsorba adják az öt pontos petíciót, vagy legalább egy felelős szerkesztőnek szakmai kérdéseket tehettünk volna fel. Ha már a hírhamisító Papp Dániel vezérigazgató folyamatosan letagadja magát.FRISSÍTÉS: a legkevésbé sem ezek az emberek a hibásak, hanem a főnökeik, akik félnek velünk találkozni.

A politikusok 5 pontból álló petíciót akartak beolvasni, ám amellett, hogy erre nem kapnak lehetőséget, a stúdió előtt biztonsági őröktől semmilyen érdemi tájékoztatást nem kaptak arról, hogy miért nem olvashatják be a petíciót.

Íme a petíció:

A rabszolgatörvény azonnali visszavonása! A magyar dolgozók kizsigerelése, kiszolgáltatottá tétele teljes mértékben elfogadhatatlan! A szabálytalanul elfogadott rabszolgatörvényt vonják vissza!
Kevesebb rendőri túlórát! Egy rendőrt se kötelezzenek többre, mint az Európai Uniós maximum! Tartsa be a kormány a saját törvényeit! Értük is tüntetünk!
Független bíróságokat! Állítsák helyre az igazságszolgáltatás függetlenségét! Nem kérünk a Fidesz által irányított bírókból!
Európai ügyészséget! Ha egy kormány nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez, az felér egy beismerő vallomással! Egy korrupciós ügy sem maradhat büntetlenül!
Független médiát! Nem akarunk több pártállami propagandahíradót látni! Követeljük a sajtószabadság helyreállítását és a felelősök, a hírhamisító Papp Dániel azonnali leváltását!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba7272, 2018.12.17 09:02

@drnemoda@yahoo.com:
A dolog nem itt kezdődik
Óriási különbség a törvényesen bejelentett békés tüntetés, demonstráció, és az között, amit a mai életképtelen, szerencsétlen ellenzék csinál pl. a tévénél rongálásra, stb. felbujtással. Így biztos nem lehet semmit megoldani. Még ha a világsajtót is bejárja a dolog.
Ott kezdődik, kezdődne a dolog, hogy a mostani ellenzék a választásokon más eredményt ért volna el, és nagyobb befolyása lett volna a parlamentben. Akkor nem lett volna ez a törvény megszavazva.
De! Mivel semmi értelmeset nem tudott felmutatni, ez lett a tavaszi választások eredménye: életképtelen, szerencsétlen, megújulásra képtelen ellenzék!
Erre vagytok képesek? Utcai törés-zúzásra való felbujtás? Ha ezt csináljátok, csináltatjátok, még a parlamentből is kivágnám a baloldali képviselőket, nem hogy engedném beolvasni az értelmetlen baromságaikat a tévében!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

drnemoda@yahoo.com, 2018.12.17 08:26

Alávaló gazemberség folyik itt ! A békés tüntetéshez hozzákeveredett provokatív elemek jó láthatók a felvételeken, az ősz urak is, akik a rendőrök háta mögött teljmhatalommal szelektálnak. De csúcs, hogy egy biztonsági szoogálat emberei megtépnek egy képviselőt ! És a jelenlévő rendőrök nem a képviselőt védik meg ! Annyi rendőr sorakozott fel a TV előtt, mint egy hadsereg. MInek ? Mi a cél ? Fegyverkezzen fel az eddig békés tömeg és erővel érvényesítse az akaratát ? Ezt akarja orbán ? Reménykedik a győzelemben ilyen áron is ? Semmiféle demokratikus lefolyást sem enged a dolgoknak ? Összevette már ezt a petíciót azzal, amit anno az égő TV székházban akartak (akartak?) hívei beolvastatni ? Pedig jól látható lenne belőle, hová jutott ez az ország !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html