Nem fertőzött a koronavírus-gyanúval Ferihegyen elkülönített férfi

Nem fertőződött koronavírussal az a férfi, aki Kínából indulva érkezett Budapestre - mondta a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa szombat délután sajtótájékoztatón az MTI szerint.
Szabó Zsuzsanna, 2020. február 1. szombat, 18:59
Fotó: Getty Images

Az Index.hu vasárnap úgy értesült, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy utast koronavírus-fertőzés gyanújával különítettek el.

Szlávik János főorvos tájékoztatása szerint a férfi a járvány gócpontjaként ismert közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban járt egyetemre. A várost január 23-án hagyta el, vasúton Hongkongba, majd repülőn Európába utazott, és átszállással érkezett Budapestre.

A főorvos az MTI tudósítása szerint közölte, hogy a fiatalember nem mutatja a betegség egyetlen tünetét sem, nem lázas, nem fullad, nem köhög. Megfigyelésre kórházban marad, de ezt nem a betegség gyanúja, hanem a kimerültség indokolja - hangsúlyozta.

A férfi az utazása során átesett testhőmérséklet-ellenőrzésen, de nem volt lázas, így továbbengedték - tette hozzá Szlávik János.

HOZZÁSZÓLÁSOK