Ha magasabb infláció várható, magasabb nyugdíjemelésre lehet számítani - többek között ezt mondta Novák Katalin, a családügyekkel megbízott miniszter a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Szavai szerint a mostani szabályozás biztosítja, nem járhatnak rosszul a nyugdíjasok, mivel minden évben a tervezett inflációnak megfelelően emelik a nyugdíjakat. Amennyiben az év közben váratlan helyzet áll elő és a tervezett inflációt meghaladja a tényleges adat, akkor a hiányzó összeget azonnal kiegészíti az állam.

A politikus beszélt a lakástámogatási rendszer jövőre elérhető új elemeiről, többek között a lakásfelújítási támogatásról, amelynek keretében a korszerűsítés felét az állam vissza nem térítendő támogatásként utólag odaadja az arra jogosultaknak.

Egyetlen egy dologra kell figyelniük a családoknak: gyűjteni kell a számlákat, hogy benyújthassák azokat. Azt érdemes még tudni, hogy a támogatás összege felerészben fedezheti az anyagköltségeket, felerészben pedig a vállalkozói munkadíjat.

- mondta a miniszter.

Novák Katalin szerint a gyermekes családok jövedelmi szintje tavaly 13 százalékkal javult, a szegénységi mutatók is kedvezőbbek lettek. Úgy látja, hogy az emberek többsége kezd jobban élni és a kormány szeretné, ha ez az életszínvonal megmaradna.