Nem lehetetlen a napi egymilliós fizetés Magyarországon sem

Szépen fial Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó gyermekeinek cége: az elmúlt években naponta egymillió forint profitot hozott tulajdonosainak.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 8. szerda, 08:23
Fotó: Napi.hu

Mészáros Lőrinc egykori felcsúti polgármester három gyerekének cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. hároméves működése során 17 közbeszerzésen indult, és ebből 15-öt megnyert  - írta az Index az Átlátszó.hu-t idézve. A tenderek értéke összesen 70,5 milliárd forint.

Ebben ugyanakkor benne van egy 40 milliárd forintos keretszerződés is, amelyet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel kötöttek meg. Ezen a pályázaton hatan futottak be, ők valamennyien részesülhetnek majd a pénzből. Ha ezt nem számoljuk - tekintve, hogy még lehet tudni, pontosan mennyi pénzhez fognak jutni innen -, akkor is 3 év alatt 30 milliárd forintnyi tendert nyertek.

Mindezek nyomán az Opten adatai alapján a Fejér-B.Á.L. Zrt. nyeresége 1,182 milliárd forint volt 2015 óta, ami azt jelenti, hogy Mészáros gyerekei egymillió forintot kerestek a cégalapítás óta eltelt minden egyes nap.

A fotó forrása: Katona Vanda/Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Czirok_a_gasztroblogger, 2018.08.08 18:12

Ebből is látszik, hogy Magyarország a korlátlan lehetőségek hazája... Legalábbis a korrupt, tolvaj, gátlástalan mutyielvtársak számára...

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krislaci, 2018.08.08 12:23

Milyen okosak, milyen tehetségesek...tiszta apjuk. Gondolom, a nyelvüket már most is jó helyen tartják, időben kell kezdeni az alázatos strómanságot is. Vérvonaluk, bécsületük a mai Magyarországon tökéletes. Mi kell még manapság a sikerhez? Bármi, de a becsületes, hozzáértő, szorgalmas munka kizáró ok.
Azzal csak nyugaton, nem maffia államokban lehet érvényesülni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html