Nem tud bánni a pénzzel? Itt kaphat segítséget

Hiánypótló honlap indult az alapvető pénzügyi ismeretekről - közölte a Pénzügyminisztérium.
Herman Bernadett, 2019. április 23. kedd, 10:51
Fotó: Napi.hu

A kormány kiemelt szándéka, hogy támogassa a megalapozott pénzügyi döntésekhez elengedhetetlen lakossági ismeretek fejlesztését - hangsúlyozta Balogh László pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár az "Okosan a pénzzel!" honlap bemutatásakor. A Pénzügyminisztérium saját fejlesztésű honlapja egységes, releváns pénzügyi információkat tartalmazó felület, amely hiánypótlónak számít - jelentette ki Balogh László.

Az oldal minden korosztály számára igyekszik biztosítani a szükséges ismereteket. A szakmai tartalom kialakításában a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő kormányzati stratégia együttműködő partnerei vettek részt, többek között a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Államkincstár, az Állami Számvevőszék, illetve az oktatásért és az innovációért felelős minisztériumok. A szektor számos érdekképviseleti szerve ugyancsak közreműködött, hogy változatos témakörökben legyenek elérhetőek információs és segédanyagok, rövid magyarázó videók.

Nemzetközi és hazai felmérések is egyöntetűen azt mutatják, hogy a lakosság csupán kis része van tisztában az alapvető pénzügyi fogalmakkal, kevésbé tájékozottak a hitelfeltételek útvesztőiben, valamint az elérhető banki szolgáltatásokkal kapcsolatban. A magyar háztartásoknak csak az ötöde készít rendszeres kiadásairól és bevételeiről családi költségvetést. Kevesen tudják azt is, hogy a pénzügyi termékek összehasonlítása révén ki tudjuk választani az egyénileg legmegfelelőbbet, és így komoly összegeket lehet megtakarítani. A fiatalabb korosztályok is nyugodtan böngészhetnek, hiszen a játékok és tesztek mellett rövidfilmek segítenek az ismeretek elsajátításában.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.23 12:12

Akiben van hajlandóság a pénzügyi ismeretek megszerzésére, az eddig is utánajárt a témának, hallgatott üzletkötőkre, tanácsadókra, stb.
A többi meg ezt a honlapot sem fogja olvasni. A pénzügyi útvesztő pedig azért van, hogy véletlenül se tudjon kiigazodni a páciens.
Ha megnézzük csak a bankszámlákat, azok is úgy vannak bonyolítva, hogy hülyét kapjon aki meg akar tudni valamit.
Csak attól idegbajt lehet kapni, hogy egy piti számlavezetési díjat kibogarásszunk.
Már itt kezdődik a probléma, és nem az ügyfélnél, hanem a banknál.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html