Nem áll le az MNB - így látják külföldről

Az újabb inflációs meglepetés után valószínűleg folytatódik a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris enyhítési ciklusa, és legalább másfél évig nem várható MNB-kamatemelés - jósolták az áprilisról szóló keddi inflációs adatismertetés után londoni pénzügyi elemzők.
MTI, 2014. május 13. kedd, 15:02
Fotó: Reuters

A KSH adatai szerint a múlt hónapban a fogyasztói árak 0,1 százalékkal csökkentek tizenkét havi összevetésben. A londoni elemzői közösség inflációs prognózisai zéró és 0,3 százalékos emelkedés között mozogtak.

A JP Morgan globális pénzügyi szolgáltató csoport londoni befektetési részlegének szakelemzői - akik előzetesen 0,1 százalékos éves inflációt vártak a múlt hónapról - a keddi adatismertetés után közölték: az idei és a jövő évi átlagos inflációra szóló előrejelzésüket egyaránt 0,4 százalékponttal 0,3 százalékra, illetve 2,5 százalékra csökkentették, és azzal számolnak, hogy az MNB további 0,30 százalékponttal 2,20 százalékra mérsékli alapkamatát. A ház szerint kedvező piaci környezet esetén 2,00 százalékig folytatódó MNB-kamatcsökkentés sem kizárt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hadime, 2014.05.13 17:57

@jobbajobb: A külső "kifosztás" a gyenge magyar gazdasági teljesítmény következménye (ha kivonod a multikat a nagy magyar átlag kőkorszaki szinte van). Na it kéne rápakolni egy lapáttal. Aztán meg a "belső" kifosztás állami monopóliumával mi fene lesz?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.05.13 17:43

...jó hírek ...,csökkenteni a kifosztást minden szinten ...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html