Nem állnak le Orbánék - hátba támadják a CEU-t?

A külföldi egyetemek foglalkoztatási jogviszonyainak vizsgálata, munkavállalóik tartózkodási és munkavállalási engedélyének vizsgálata lesz a feladata annak a munkacsoportnak, amelyet hivatalosan a Közép-európai Egyetemmel, s más intézményekkel történő megegyezés céljával hoznak létre - értesült a Népszava.
K. Kiss Gergely, 2017. május 3. szerda, 16:08
Fotó: AFP

A lap szerint hiába nyilatkozta Enyedi Zsolt, a CEU rektorhelyettese az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) felállt munkacsoportról, hogy így nagyobb esélyt lát az egyetem változatlan budapesti működésére, kiderült egyáltalán nem ez a cél. Az Emmi, a munkacsoportot firtató kérdésükre azt válaszolta, hogy "a szakmai grémium feladata lesz többek között a külföldi egyetemek foglalkoztatási jogviszonyainak vizsgálata, munkavállalóik tartózkodási és munkavállalási engedélyének vizsgálata és egyéb jogi kérdések is. A munkacsoport tagjai minden kérdéses pontban egyeztetnek az egyetemekkel".

Múlt hét szerdán jelentették be a munkacsoport megalakulását, azzal a céllal, hogy tárgyaljanak a felsőoktatási törvény módosítása által érintett egyetemekkel.

Eközben egy kanadai jobboldali újságnak, a National Postnak írt véleménycikket Palkovics László, az Emmi oktatási államtitkára. A 444.hu által kiszúrt publicisztika is sokatmondó. A cikk azzal indul, hogy "Michael Ignatieff túszul ejtette az akadémiai szabadságot Magyarországon," címe pedig az, hogy "Michael Ignatieff médiaháborút indított a kormányom ellen, hogy saját érdekeit szolgálja".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2017.05.04 09:47

Igen ez már rémálom!
Hagyjanak már bennünket élni ezek a tolvaj stadionépítő, az észt elüldöző trógerek!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kotkodus, 2017.05.04 08:16

helyes! bőszítsétek csak tovább merkelt, junckert és az egész epp-t! nehogy engedjetek!

sőt, fogadjátok el a civil törvényt is a jelenlegi formában!

annál előbb vége lesz ennek az egész rémálomnak!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html