Nem állt meg a NAV vádja a magyar milliárdossal szemben

Költségvetési csalás gyanújával vádemelést javasolt a NAV az ügyészségnek a Gattyán György Docler-csoportját érintő ügyben. Az ügyészség szerint azonban nem történt bűncselekmény. Gattyánnak ugyanakkor van egy másik, 5 éve húzódó ügye is.
Papp Zsolt, 2017. május 26. péntek, 10:05
Fotó: Napi.hu

Hiába javasolt vádemelést a NAV a vagyonát felnőttfilmekkel is gyarapító Gattyán György ellen, a IX. kerületi ügyészség úgy döntött, ejti a vádat és lezárja a nyomozást ellene - írta pénteken a Magyar Nemzet. Gattyán a Napi.hu gondozásban megjelenő A 100 leggazdagabb magyar idei listáján 180 milliárdos vagyonával a harmadik volt.

A költségvetési csalás elkövetése nem volt kétséget kizáróan megállapítható - indokolt a Fővárosi Főügyészség. A Docler cégcsoportot érintő ügynek egyébként Gattyán mellett még öt gyanúsítottja volt, köztük egy ismert könyvvizsgáló cég munkatársa, valamint a vállalkozás két ügyvezetője.

Ugyanakkor Gattyán ellen folyamatban van egy másik ügy is, amely szintén költségvetési csalás miatt indult - írta a hvg.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Boka, 2017.05.26 18:06

@laci_52:

Akit megbízott az is NAV főnök volt ... :)

Ha nagyvonalú, nem jelenti fel az ellenőrzést megrendelőket és jóváhagyókat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2017.05.26 10:32

Biztosan nagyon jó ügyvédei vannak, aki ilyen gazdag, meg tudja fizetni a szakma legjobbjait is.

Bezzeg egy szerencsétlen csórónak nincs pénze ügyvédre, ezért ártatlanul vagy apró stiklikért simán bevarrják több évre.

Ennyit a törvény előtti egyenlőségről!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html