Nem csak a britek leckéztetik Szijjártót

Nem csak a brit külügyminisztérium szólt be a magyar kormánynak a hazudós bevándorlási "tájékoztató" anyag miatt, amely szerint no-go zónák vannak európai városokban, hanem számos már ország külügyi vezetése is a szőnyeg szélére állította Szijjártó Péter külügyminisztert.
Napi.hu, 2016. szeptember 22. csütörtök, 11:40
Fotó: Napi.hu

Nem csupán a brit külügyminisztérium utasította rendre a magyar kormányt azért, mert a bevándorlással kapcsolatos egyik propagandaanyagában azt állítja, hogy Nagy-Britannia városaiban no-go zónák vannak, ahova a helyiek az ellenséges menekültek miatt nem tehetik be a lábukat - írja a Financial Times (FT).

Bejárta a világsajtót az a szórólap, amelynek Európa-térképén London, Brüsszel, Marseille, Berlin és Koppenhága helyét csúfítják el piros pontok, amelyek azt jelzik, hogy ezekben a nagyvárosokban ilyen városrészek találhatók.

Össztűz a magyar külügyre

A briteknek különösen rosszul jött a magyar kormány hazudozása, miután egy civil szervezet arra figyelmeztette a londoni vezetést, hogy a Brexit-népszavazás után veszélybe került a szigetország imázsa, amely szerint toleránst népek lakják az Egyesült Királyság országait.

Az FT hivatalos körökből úgy értesült, hogy Franciaország, Dánia, Belgium és Svédország illetékesei is elbeszélgettek Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel arról, hogy a propagandaanyag tudatosan félretájékoztatja olvasóit arról, hogy országaik milyen tapasztalatokat szereztek a migrációval kapcsolatban.

Bocsánatkérés a lódításért

Budapest azt állítja, hogy 900 no-go zóna van Nyugat-Európában, illetve hogy a bevándorlás miatt alig lehet fenntartani a fogadó társadalmak értékrendjét. Ezzel gyakorlatilag megismétli az amerikai konzervatív Fox News tévéállomás kommentátorának egyik tavalyi állítását.

Eszerint olyan településeken vannak no-go zónák Európában, amelyekben nagy létszámú muszlim közösségek élnek. Az angliai Birminghamet egyenesen teljesen muszlimnak minősítette, ahova csak e vallás követői léphetnek be. A Fox News ezt követően bocsánatkérésre kényszerült.

Fejezzék be!

Akár csak a brit külügy az FT-nek nyilatkozó francia tisztviselő is leszögezi, hogy országában nincsenek no-go zónák, azaz a törvényeknek Franciaország minden négyzetcentiméterén érvényt tudnak szerezni.

Egy svéd tisztviselő emlékeztetett arra, hogy először áprilisban jelezték kifogásaikat a magyar kormány hasonló tartalmú kommunikációjával kapcsolatban. Ez volt az első eset, amikor egy közfinanszírozású magyar internetes oldal előjött ezekkel az állításokkal. Svédország bárdolatlannak tartja, hogy az EU-tagország ilyen viselkedést tanúsít egy másik uniós állammal szemben.

Orbán szondázik

Az FT úgy értékeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a bevándorlóellenes népszavazással teszteli újraválasztásának esélyeit harmadik kormányzati ciklusára. A közvélemény-kutatások szerint a magyarok nagy többsége támogatja a kormány elutasító álláspontját az október 2-ai referendumon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

krix, 2016.09.24 20:54

@foldnyuzo:

Ok, de ne feledd, a keresztényeken kívül szép számban vannak más vallásúak és ateisták is, rajtuk mit kértek számon?
Ja, akinek nincs papírja arról hogy kéne élnie azon semmit sem lehet számonkérni, az azt csinál amit akar?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2016.09.24 18:55

@krix:
Mi a francnak kezditek el provokálást? Az egész kulturális kör amiben élünk a zsidó- keresztény eszmeiségen alapul, akkor is ha valaki nem vesz részt a jelképes szertartásokon. Joggal kérjük számon a melldöngető és hivalkodó keresztényvédőkön ezeket az alapokat, például a Tízparancsolatot!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.09.24 17:52

A Colin Farrellnek nézzék már meg a London Boulevard című filmjét, hogy abban is mit művelnek az angol teenagerek. Ez nem csak film, hanem a valóság is, sajnos! A kint élők pedig nagyon vigyázzanak magukra, mert szerintem a helyi lakosság is együttműködhet ezekkel az emberekkel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2016.09.24 17:50

@HauserArnold:
Libsibolsik, ti mesterei vagytok a vartyogásnak.
Keresztényi erkölcsökről papoltok állandóan, de úgy, hogy közben fel vagytok háborodva az iskolai vallásoktatáson.
Vegyétek észre, hogy a "keresztényi erkölcs" nem alakul ki magától, azt oktatni kell, a gyermeket vallásosan kell nevelni hosszú-hosszú időn keresztül és még úgyis csak valahány %-a lesz példamutató keresztény.
Ma nem folyik keresztényi nevelés, valami van, de az nem az.
Miért vártok ez keresztényi viselkedést? Nem is értem, talán a nullához közelítő IQ-tok miatt?

Azt sem értem, hogy ha valahol viselkedni kéne egyből előkerül a "keresztény kártya", pedig az ország fele tán meg sincs keresztelve, a maradákból is alig járnak templomba és azokból is csak nagyon kevés gondolja komolyan a vallását.
Sosem hallom tőletek, hogy na, ez is biztos hites, Jehovás, muzi, hindu, ateista, zsidó, buddhista volt?
Vajon miért? Szűklátóság, butaság vagy csak egyszerű keresztényellenesség?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.09.24 17:48

Angliában bevándorlókat lincselnek meg egymás után, senkinek fel sem tűnik?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html