Nem csillapodik a kukabotrány

Az év végéig már nem áll fel az április óta működő nemzeti kukaholding számlázási rendszere, ezért tovább halmozódhat az emberek tartozása a szemétszállításért. Budapesten még nincs gond, de lesz.
Napi.hu, 2016. szeptember 19. hétfő, 10:01
Fotó: Napi.hu

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordinációs és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV), avagy népszerű nevén kukaholding idén már nem tudja kiszámlázni a lakosságnak a szemétszállítási díjakat - mondta a Magyar Nemzetnek Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke.

A cég áprilistól vette át a szemétszállítás szervezését, ám számlázási rendszere még nincs, így állami előlegből fizeti a kukák ürítésének díját. Közben a háztartásoknál több tízezer forintos díjelmaradás  halmozódhat fel, amelyet utólag, egy összegben kell majd kifizetniük.

Budapesten még nincs gond, mert az itteni szemétszállítást még nem vette át a kukaholding, de ezt tervezi, mert a cég a Főkefe (Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.) pénzéből akarja keresztfinanszírozni a vidéki rezsicsökkentés árát.

Addig is az új számlázási rendszer kidolgozása szép pénzt hozhat a Orbán Viktor miniszterelnökhöz közel állónak tartott Garancsi István üzleti partnereinek - emlékeztet korábbi hírekre a napilap.

HOZZÁSZÓLÁSOK